DOGAĐAJ ZA SVE LJUTOMANE

OPG PRELOŽNJAK Povodom Dana Caroline Reaper pripremili 17 vrsta papričica, ljuto pivo i još ljuće umake!

Ni kiša nije zaustavila ljubitelje ljutog koji su se u subotu, 24. listopada povodom tradicionalnog dana otvorenih vrata - ‘Dana Caroline Reaper’ okupili na imanju OPG-a Preložnjak, već dobro poznatog po proizvodima marke Kristoš

Na otvorenom prostoru vlastitog imanja domaćini su priredili ugodnu atmosferu za sve posjetitelje koji su osim 17 vrsta i podvrsta svježih ljutih papričica, od najslabije Meduse, preko Bishopss bella, Jalapena, Tabasca, Cayenne papričica, Aji Charapite, Habanera, Trinidad Scorpion Moruge do kraljice Caroline Reaper, mogli kušati ostale ljute Kristoš proizvode, kao i ljuto pivo iz Udruge pivara te uz sve navedeno prizalogajiti pečene kestene.

– Krajem listopada i treću godinu u nizu održali smo dan otvorenih vrata koji smo nazvali prema najljućoj papričici na svijetu ‘Dan Caroline Reaper’, s obzirom na to da ta vrsta kasnije dozrijeva.

To je dan kad nam dolaze kupci, poznanici, prijatelji, obitelj, ali i posjetitelji iz raznih krajeva koji žele saznati nešto više o uzgoju i proizvodnji. Prvenstveno organiziramo ovaj dan jer želimo upoznati ljude s našom pričom i približiti im ljute proizvode, a tim smo povodom otvorili vrata svih svojih plastenika i tu smo da ljutomanima pomognemo odabrati – ispričala je Saša Preložnjak.
Inače, OPG Preložnjak je odlično uigran tim kojeg uz Sašu čine suprug Christian, njegova majka Verica te sinovi Lovro i Gabriel. Na njihovom se imanju nalaze četiri plastenika veličine 250 kvadrata u kojima prvenstveno uzgajaju čili papričice te sezonsko povrće poput rajčice, paprike, krastavaca, salate i začinskog bilja.

 

>> OPG Preložnjak: “Dan Caroline Reaper”

Na danu otvorenih vrata ni ove godine nisu izostali oni najhrabriji koji su se uhvatili u koštac s najljućom papričicom. Bilo je tu znoja, suza i smijeha, stoga dio atmosfere pogledajte u našoj fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije