VRIJEDAN 13 MILIJUNA KUNA

SJAJNA VIJEST Tehnička škola Čakovec kreće u projekt dogradnje i rekonstrukcije radionica!

Nabavit će se vrhunska oprema za 9 novih školskih praktikuma. Cilj projekta je uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu

U Tehničkoj školi Čakovec nastavlja se s razvojem Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu te su ravnatelj TŠČ-a Dražen Blažeka i direktorica tvrtke Đurkin Maja Đurkin Međimurec potpisali ugovor o javnoj nabavi radova na rekonstrukciji i dogradnji postojeće zgrade Radionice Tehničke škole Čakovec.

Rekonstrukcija i dogradnja objekta dio je projekta Regionalni centar strojarstva TŠČ vrijednog 56 milijuna kuna kojim će se omogućiti stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških, organizacijskih i stručnih preduvjeta za vrhunsko strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih sukladno potrebama gospodarstva u području strojarstva u Međimurskoj županiji i regiji.

>> Tehnička škola Čakovec kreće u projekt dogradnje i rekonstrukcije radionica!

Tehnička škola Čakovec kao jedna od najvećih strukovnih škola u regiji, kontinuiranim osuvremenjivanjem opreme i školskih prostora, unapređivanjem programa i provođenjem projekata, predvodnik je u obrazovanju kadrova tehničkih zanimanja, što potvrđuju brojni zapaženi rezultati koje ostvaruju njihovi učenici. Razvoj Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu kruna je svih ulaganja i rezultata, istaknuo je ravnatelj Blažeka dodavši da će se tek sada početi izvoditi vidljive aktivnosti projekta.

Direktorica tvrtke Đurkin Maja Đurkin Međimurec izrazila je veliko zadovoljstvo što nastavljaju razvijati odličnu suradnju s Tehničkom školom Čakovec, posebice u okviru ovog projekta koji je iznimno važan za Međimurje. Radovi na rekonstrukciji i dogradnji u vrijednosti 13.113.523,10 kuna trajat će 11 mjeseci, nakon čega slijedi opremanje novih prostora.

Nabavit će se vrhunska oprema za 9 novih školskih praktikuma iz potpodručja strojarstva, a u novoopremljenim laboratorijima odvijat će se praktična nastava za učenike Tehničke škole Čakovec, za učenike škola partnera, ali i edukacije i stručna usavršavanja za odrasle. Interes za korištenje budućih laboratorija već su iskazali i brojni poduzetnici iz regije koji su prepoznali važnost Centra kompetentnosti u strojarstvu koji se razvija u Međimurju, istaknula je voditeljica projekta Mihaela Pancer Zadravec.

– Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu logičan je slijed povezivanja gospodarstva i obrazovanja u Međimurju koje se temelji na znanstvenoj i strukovnoj izvrsnosti, a upravo će ta izvrsnost omogućiti našim učenicima još više kvalitetnijeg znanja i stručnosti – kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je nazočio potpisivanju ugovora s pročelnicom za obrazovanje i kulturu MŽ Blaženkom Novak.

Ostatak sredstava iz projekta namijenjen je uspostavi suradnje s najboljim europskim i svjetskim centrima kompetencija, domaćim i stranim obrazovnim institucijama, stručnim tijelima, komorama i poduzetnicima, razvoju novih i unapređenju postojećih programa obrazovanja, jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika TŠČ i partnerskih škola te mentora zaposlenih kod poslodavaca, promociji i upravljanju. Početak korištenja novih prostora Centra kompetencija Tehničke škole Čakovec očekuje se krajem 2022. godine, dok provedba projekta završava krajem 2023. godine.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije