Vijesti / Društvo
Društvo
ŠTRIGOVA JE SIGURNA OPĆINA Nema obiteljskog nasilja niti kršenja javnog reda i mira
S. Mesarić

DOBRO STANJE SIGURNOSTI

ŠTRIGOVA JE SIGURNA OPĆINA Nema obiteljskog nasilja niti kršenja javnog reda i mira

Načelnik PP Mursko Središće, Miljenko Vrbanec, stanje sigurnosti u rujnu na području Općine Štrigova ocjenjuje dobrim

Zbog svojeg specifičnog geografskog položaja, kao i okruženja, Općina Štrigova zanimljiva je mnogim subjektima različitih nakana. Stanje sigurnosti izuzetno je važno za prijestolnicu najboljih hrvatskih vina, a o sigurnosti brinu djelatnici Policijske postaje Mursko Središće, čiji je načelnik mr. sc. Miljenko Vrbanec Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Štrigova dostavio Izvješće o stanju sigurnosti na području ove općine za minuli rujan.

Policija je zabilježila jedno kazneno dijelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj. Zabiliježena je jedna prometna nesreća s bijegom s mjesta događaja u Železnoj Gori. Pohvalno je za sve žitelje i dolaznike u Štrigovu što nije evidentiran niti jedan slučaj kršenja Zakona protiv javnog reda i mira. I još važnije, nije bilo kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Načelnik Vrbanec stanje sigurnosti u rujnu na području Općine Štrigova ocjenjuje dobrim.

Podsjećamo kako je u ne tako davnoj povijesti, a prije nego li je Hrvatska primljena u članstvo Europske unije, područje Općine Štrigova bilo 'dohodovno' za šverc ljudima preko granice te druge ilegalne prelaske.

Promet vozila i putnika na graničnim prijelazima Bukovje i Banfi odvija se sukladno zakonskim propisima i mjerama uvedenim poradi pandemije virusa COVID-19.

Na Bukovju je granicu prema Sloveniji u rujnu prešlo 5.292 vozila i 8.516 putnika, a na Banfiju 8.244 vozila i 13.225 putnika, što su uobičajene brojke minulih mjeseci.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!