Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Lovno - kinološki kup u Hodošanu: Najbolje 'radili' Damir Bistrović i kujica Adra
Mladen Grubić

LOVAČKI SAVEZ MEĐIMURJA

FOTO Lovno - kinološki kup u Hodošanu: Najbolje 'radili' Damir Bistrović i kujica Adra

Jedanaest lovaca izvelo je svoje pse u lov na terene LD Fazan Hodošan. Bio je to edukativni lov za čije ponovno pokretanje izrečene riječi pohvale i poticaja. Trojac najboljih parova, lovci i pasi, dobili su pehare, medalje i priznanja...

Na terenima Lovačkog društva Fazan Hodošan, društvo koje je bilo domaćin ovoj manifestaciji, tijekom cijelog subotnjeg, 17. listopada, prijepodneva održavalo se je natjecanje, odnosno provjera zajedničkog rada lovaca i njihovih psa u lovu na fazane.

Sedmi lovno kinološki kup 'Sveti Hubert' održan je u Hodošanu Fotogalerija

Bila je to ustvari simulacija pravog lova koja je stručno ocjenjivana od strane mjerodavnih stručnjaka Hrvatskog kinološkog saveza Nenada Bačurina iz Zagreba i Branka Trstenjaka iz Čakovca. Njihov je zadatak bio edukativno- kontrolni s ciljem da lovcima čija je uloga u toj vrsti lova 70%-tna, dok 30% otpada na pomoć, odnosno rad pasa. Sve njihove primjedbe, prijedloge i sugestije, iznijete na pristupačan, zanimljiv, a na momente i duhoviti način, doprinijet će kvaliteti svakog lova i  svakog lovca ponaosob.

Predsjednik LS Međimurske županije Ljubomir Grgec izrazio je zadovoljstvo ponovnog pokretanja ovog vrsta natjecanja, odnosno stručnog usavršavanja lovaca i njihovih pomoćnika u konkretnim situacijama.

- Vjerujem da će dogodine biti više lovaca na ovakvoj manifestaciji - rekao je Grgec izrazivši čestitke natjecateljima za postignuto uz želju da natjecatelji „upiju“ ove sugestije stručnjaka kako bi im lov bio kvalitetniji. Mladen Lacković, tajnik LS Međimurske županije, je pritom ukazao na potrebu takve vrste edukacije lovaca za koju je rekao kako nije strašna niti zahtjevna, poručio im je da savjete stručnjaka prenesu u konkretne situacije. - Hvala sucima, lovcima, a i vama za ugodno i korisno provedeno vrijeme u lovu, natjecanju - dodao je.

U subotu smo imali prilike vidjeti, a potom i čuti, kako su radili: Danijel Rukljač iz LD Srnjak Macinec koji je radio s dva psa, mužjakom Hilom i ženkom Beby, Danijel Dolenčić, LD Jastreb Kotoriba sa psom Maxom, Drago Radiković, LD Prepelica Prelog i kujica Saloma, Stjepan Tomašek, LD Fazan Dekanovec i kujica Ziva, Dragutin Matulic, LD Jastreb Kotoriba i kujica Dina, Nenad Jeđut, LD Trčka Čakovec i kujica Luna, Nedeljko Merdanović, LD Trčka Čakovec i mužjak Ninđa, Zlatko Habuš, iz LD Fazan Hodošan s kujicom Pupom, Dražen Barlović, LD Prepelica Prelog s mužjakom Atosom, Mario Višnjić, LD Prepelica s mužjakom Alfom i Damir Bistrović, LD Fazan Nedelišće s kujicom Adra.

Sudac Bačurin je pohvalio organizaciju i ovakvo okupljanje koje je usmjereno nečem boljem u pojedinačnom lovu kao i lovu i cjelini. Kada su sumirani svi elementi ocjenjivanja najboljim je proglašen „dvojac“ Bistrović sa 74 osvojenih bodova, slijedi Tomašek s bodom manje pa Višnjić sa 67 osvojenih bodova. Njima su pripali pehari koje im je uručio Ljubomir Grgec, a primili su kao i ostali priznanja i medalje.

Ovu manifestaciju je organiziralo Povjerenstvo za lovno kinologiju LS Međimurske županije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!