DORIS U MEĐIMURJU

FOTO Doris Pinčić snimila epizodu ‘Kuhinja babe Eve’ u Štrigovi: ‘Međimurje ima odlična vina’

Snimali su u restoranu Terbotz, crkvi sv. Jeronima, štrigovskoj kovačnici. A stiže i u Zmajev vrt kod obitelji Valkaj te na Mađerkin breg

Poznata HRT-ova voditeljica Doris Pinčić snimila je u Štrigovi epizodu kulinarskog videobloga “Kuhinja babe Eve”. Doris je više puta isticala koliko uživa u kuhanju i upoznavanju Lijepe naše.

>> FOTO Doris Pinčić snimila epizodu “Kuhinja babe Eve” u Štrigovi: “Međimurje ima odlična vina”

– Obožavam kuhati. Strastveni sam gurman, a kuhinja je moje umjetničko platno. Volim kuhati lokalno, sezonski i ono kao naše bake. Zato svoju kuhinju i zovem Kuhinja babe Eve jer me upravo moja pokojna baba Eva naučila promišljati u kuhinji, od malo namirnica stvarati čaroliju. – rekla je poznata voditeljica te dodala: Međimurje je prekrasno i ima odlična vina. Sigurno ću se vratiti u Međimurje prvom prilikom.

Kuhinja Babe Eve kreativni su video sadržaji u kojima nas Doris Pinčić vodi po svim krajevima Hrvatske i upoznaje s kulturom, tradicijom i zaboravljenim receptima naših baka. U našem kraju tako je odlučila snimiti nove epizode svoje YouTube kulinarske emisije. U planu su četiri emisije koje će se snimiti u Štrigovi, Sv. Martinu na Muri, Murskom Središću te Čakovcu.

Ovih dana Doris sa svojom ekipom boravi u međimurskim bregima. Snimali su u restoranu Terbotz, crkvi sv. Jeronima, štrigovskoj kovačnici. Posjetili su i vinariju Cmrečnjak gdje je Doris razgovarala sa Rajkom Cmrečnjakom. Nakon degustacije, Doris se uvjerila u ono što mi već odavno znamo; međimurska vina su najbolja, što je nedavno i potvrđeno na Svjetskom ocjenjivanju vina Decanter. Doris je isprobala Cmrečnjakov Sauvignon te Pušipel, oba vina nagrađena srebrnim odličjem.

U subotu je predviđeno snimanje u Zmajevom vrtu kod obitelji Valkaj te na Mađerkinom bregu kod obitelji Cmrečnjak. Cmrečnjakovi će imati posljednju berbu na kojoj će se pridružiti Doris i ubrati posljednje grozdove i time će završiti najljepši dio vinogradarske godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije