Vijesti / Društvo
Društvo
OPREZ! Carina danas započela veliku akciju na području cijele Hrvatske
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

pojačani nadzor

OPREZ! Carina danas započela veliku akciju na području cijele Hrvatske

Od petka do nedjelje velika akcija!

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji sa Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske u  svrhu sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
 
Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju, čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

U cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 16. – 18.10.2020. godine pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Uz obavljanje pojačanih nadzora fiskalizacije provodit će se i postupci praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr .

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!