OSTAO IZNENAĐEN

IZNENAĐENJE! Na stablima jabuka u voćnjaku Mladena Dobranića osvanule – bundeve

Predsjednik svetomartinske Udruge voćara, vinogradara i povrćara doživio je iznenađenje u svom voćnjaku

Da je Mladen Dobranić, predsjednik svetomartinske Udruge voćara, vinogradara i povrćara ponajbolji hrvatski voćar nije tajna niti novost.

Ali, ovo što mu se sada događa, pokazuje da i on sam može doživjeti iznenađenja u svom voćnjaku.

Na stablima i granama njegovih jabuka u voćnjaku u Brezovcu osvanule su lijepe i velike tikve (bundeve) i ta pojava izmamila je na njegovom preplanulom licu osmijeh od uha do uha. Daklem, potvrda je ovo kako dobrom voćaru na jabukama tikve rode, ali i kako u nazivu udruge bez razloga ne stoji …i povrćara.

I potvrđuje kako je njegov voćnjak čist, bez ikakvih kemijskih uljeza i supstanci.

– Nisu moje jabuke tikve rodile, premda to tako izgleda i daje ljepotu voćnjaku u vrijeme kada i jabuke zore. Bacio sam nakon proljetnog mraza tikvine sjemenke, kako bi voćnjak ljepše izgledao, ako mraz pokupi urod i nekako sam na to zaboravio. Jabuke su rodile, istina jako malo, ali i tikve su ispunile moja očekivanja i kao što vi rekoste, dokaz su da nema prisutnosti herbicida i drugih kemijskih sredstava. Sretan sam zbog ovoga i silno me to razveselilo, a može i drugima biti poticaj da uz voćke zasade i povrće, rekao nam je sretan i uzbuđen najbolji hrvatski voćar Mladen Dobranić, a mi ovo pišemo u sklopu naših napisa, u susret Svjetskom danu jabuke u Svetom Martinu na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije