USUSRET BLAGDANU SV. MIHOVILA

NAGRADE ZASLUŽNIMA Policijska uprava međimurska nizom svečanih aktivnosti obilježila Dan policije

Dan Policije, koji se obilježava uz blagdan zaštitnika hrvatske policije Svetog Mihovila, Policijska uprava međimurska obilježila je u petak, 25. rujna svečanim programom i aktivnostima

S početkom u 7 sati održana je sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu, nakon čega je uslijedilo polaganje vijenca i paljenje svijeća kod centralnog križa na gradskom groblju u Mihovljanu, dok se u PUM od 9 do 12 sati održalo dobrovoljno darivanje krvi.

>> Policijska uprava međimurska nizom svečanih aktivnosti obilježila svoj dan


Središnje obilježavanje upriličeno je u prostorijama Policijske uprave Međimurske gdje se s posebnim pijetetom prisjetilo poginulih i nestalih policajaca polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomen ploče na samom ulazu u zgradu.

Ovogodišnja svečanost, prilagođena specifičnim uvjetima poštivanja epidemioloških mjera, nastavljena je u sportskoj dvorani gdje je na samom početku ispred Policijske uprave međimurske sve okupljene pozdravio glasnogovornik PUM Radovan Gačal.

Svojim dolaskom njihov su dan podržali ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač sa suradnicima, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, predstavnici sudbene vlasti, državnog odvjetništva, javnih institucija, organizacija civilnog društva i medija, kapelan vlč. Vjekoslav Vidaček i gvardijan Župe sv. Nikole biskupa Josip Župan te ostali uvaženi gosti.

Okupljenima se prigodnim govorom obratio načelnik PUM Ivan Sokač, koji je pritom prezentirao ostvarene rezultate u protekloj godini.

– U posljednjih godinu dana postigli smo iznimno dobre rezultate, zadovoljavajuće stanje javnog reda i mira, odradili nekoliko vrlo dobro organiziranih akcija, utvrdili brojna kaznena djela. Problem je taj što brojimo povećanje kaznenih djela iz kaznenopravne zaštite djece i obitelji. Granica je sigurna, no pružanje ispomoći drugim policijskim upravama dodatno je opterećenje za nas.

Nadam se i vjerujem da ćemo uspjeti smanjiti broj poginulih u prometu te ovim putem upozoravam kako je u nešto više od godinu dana na području Međimurja stotinjak osoba skupilo 12 kaznenih bodova, što znači oduzimanje vozačke dozvole na dvije godine te ponovno polaganje vozačkog ispita – rekao je načelnik te najavio nekoliko reforma koje su započele, a koje će donijeti dobro kako Policijskoj upravi Međimurskoj tako i široj zajednici. Radi se o povećanju ljudi na terenu, kadrovsko popunjavanje, kao i ulaganje u energetsku obnovu zgrade.
Riječi potpore i čestitke svim djelatnicima PUM u prigodnom su govoru uputili župan Posavec i gradonačelnik Kovač. Ministar Horvat istaknuo je uspješno osigurana sredstva od strane Vlade Republike Hrvatske za energetsku obnovu zgrade PUM te naglasio kako će iz redovnog proračuna Ministarstva unutarnjih poslova biti osigurano 500.000 kuna koji kroz izvantroškovničke radove nedostaju u obnovi, kako bi zgrada postala potpuno funkcionalno opremljena u skladu sa svime što policijski posao iziskuje.

I ove godine mnogim policijskim službenicima Policijske uprave međimurske zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova dodijeljene su prigodne nagrade.  lz Odjela za obradu kriminaliteta nagrađeni su: Nikola Zadravec, Davor Špoljar, Nikola Kontrec, Denis Horvat i Josip Jalšovec. lz Operativno-komunikacijskog centra policije nagrađen je Kristijan Vincek. iz Policijske postaje Čakovec nagrađeni su: Manuel Vugrinec, Mario Fundak i Karlo Ivanović.

lz Postaje prometne policije Čakovec nagrađeni su: Kristijan Trupković, Mihael Kocijan, Karmen Tomašić, Miljenko Zorković i Marko Farkaš. lz Policijske postaje Prelog nagrađeni su: Tomislav Grubić, Vedran Baranašić, Marinko Orsag, Dejan Kočiš i Ljubomir Levačić. lz Interventne jedinice policije nagrađeni su: Goran Sokač, Miroslav Lovrek, Dino Kolar i Nenad Veselko.
Uslijedila je svečanost primitka policijskih službenika Interventne jedinice policije u Ekipu za posebne zadaće. Popularno zvani EPZ – Ekipa za posebne zadaće ustrojena je unutar Interventne jedinice policije i čini ju jedno odjeljenje, odnosno osmero pripadnika, a sama pripadnost ekipi temelji se na načelu dobrovoljnosti. Policijski službenici ekipe za posebne zadaće biraju se na dvije godine, a nakon isteka tog roka ponavlja se proces testiranja i odabira kandidata za naredne dvije godine.

Oznaku pripadnosti članovima Ekipe za posebne zadaće dodijelili su načelnik Sokač i zapovjednik Interventne jedinice policije Ivica Jurak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije