Zanimljivo predavanje o načinu proizvodnje zdrave hrane

Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa i čakovečka Grupa solidarne razmjene Čakovec (GSR) zajedno organiziraju u četvrtak 7. veljače predavanje o različitim načinima proizvodnje zdrave hrane. Knjižnica ovime nastavlja s aktivnostima kojima je cilj mobilizacija zajednice i pokretanje lokalnih inicijativa koje streme stvaranju alternativnih rješenja.

GSR Čakovec je novoosnovana grupa, nastala kao posljedica radionica koje knjižnica radi, te predstavlja izuzetno vrijednu građansku inicijativu, kojoj je cilj okupiti potrošače u neformalnu grupu koja bi zajedničkom potrošnjom poticala lokalnu ekološku proizvodnju hrane. Predavanje započinje predstavljanjem inicijative Grupa solidarne razmjene Čakovec.

Posjetitelji će prilikom predstavljanja dobiti sve informacija važne za praćenje rada ove grupe, kao i priliku da joj se priključe. Nakon predstavljanja čakovečkog GSR-a slijedi predavanje Biovrtlarstvo. Predavanje će održati Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, kolumnistica na potralu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista i suradnica na portalu Sirovahrana.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu te dugogodišnja biovrtlarka.

Na predavanju će posjetitelji moći dobiti praktičkne savjete o tome kako i zašto imati svoj biovrt. Drugo predavanje – Uzgoj Shii take gljiva – održat će Dijana Posavec iz Nedelišća. Predavanje će se sastojati od 3 dijela: u ovodno će dijelu biti riječi o tome  zašto konzumirati Shii take gljive te kako ih raznovrsno pripremati za konzumaciju, drugi će dio predavanja biti posvećen načinima uzgoja Shii take gljive u zatvorenom i na otvorenom prostoru, dok će treći dio govoriti o prednostima i nedostacima konvencionalnog i ekološkog uzgoja Shii take gljive.

Završno predavanje održat će Luka Krainc i Željko Prstec, dva mladića koji su u želji da što je više moguće izbjegnu svakodnevnu potrošnju u supermarketima krenuli u proizvodnju vlastite hrane metodom Akvaponika. Predavači će pokazati zašto je Akvaponik bolji ili lošiji od nekih drugih načina proizvodnje.

Predavanje počinje u 18 sati. Pozivaju sve koji su zainteresirani za priče o lokalnim sustavima opskrbe zdravom hranom da im se pridruže u čakovečkoj Multimedijalnoj dvorani Autonomnog centra – ACT.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije