Uspješno završen projekt “Osobe. Žene. Prijateljice.”

Prošlog je tjedna uspješno završen projekt Udruge Zora “Osobe.Žene.Prijateljice.” koji se bavio osnaživanjem djevojaka i žena hrvatske i romske nacionalnosti iz Međimurske županije, u cilju osobnog i grupnog osnaživanja, razumijevanja vlastitih ženskih prava i mogućnosti, suzbijanju diskriminacije i predrasuda.

Iz Zore vas pozivaju da pogledate kratki video koji prikazuje što su tokom projekta radile, te isječke iz dramskog djela Večeri tradicije – završne svečanosti projekta.

Samo kroz međusobno upoznavanje i razumijevanje mogu se otkloniti predrasude i otvoriti vrata pravoj suradnji i pravome prijateljstvu, što vodi i boljem suživotu u Međimurskoj županiji. Projekt je provela Udruga Zora u suradnji sa Učeničkim domom Graditeljske škole Čakovec i Učeničkim domom “Svjetionik”, a financijski ga je podržalo Švicarsko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj.

U 6 mjeseci trajanja projekta kroz razne aktivnosti projekta, 25 sudionica imalo je mogućnost predstaviti se jedne drugima, ali i javnosti Međimurske županije. U kratkom videu koji možete pogledati prikazane su aktivnosti projekta kao što su: 4 interaktivne radionice, 2 radionice foto stripa, izrada i predstavljanje foto stripa, predavanja o romskoj i međimurskoj kulturi, grupe za pripremu Večeri tradicije kao i sama Večer tradicije.

Sudionice projekta “Osobe.Žene.Prijateljice.”, kroz različite aktivnosti projekta željele su prenijeti poruku do koje su zajednički došle na interaktivnim radionicama; da nas više toga spaja nego razdvaja. Tu ideju dalje su razvile kroz radionice foto stripa osmislivši brošuru u kojoj prikazuju zajedničke želje da se poštuju njihova osnovna ljudska prava, jer ženska prava su i ljudska prava.

Udruga Zora na svojoj Facebook stranici objavljivati će svaki tjedan po jednu poruku i fotografiju iz te brošure, a cijelu brošuru možete pročitati klikom ovdje. Kao završna aktivnost projekta, 31. siječnja održano je druženje i podjela potvrda o sudjelovanju na projektu, kao i podjela fotografije sa projekta kako bi sudionice imale trajnu uspomenu. Ovim putem zahvaljuju svima koji su pomogli da se ovaj projekt održi i da se djevojke i žene upoznaju, osnaže i sprijatelje.


Zahvaljuju:
Acrobyte d.o.o, Učeničkome domu Graditeljske škole Čakovec, Učeničkome domu Svjetionik, Udruzi tjelesnih invalida Međimurje, Turističkoj zajednica grada Čakovca, Turističkoj zajednice Međimurske županije, Udruzi za obrazovanje Roma – UZOR, Osnovnoj školi Orehovica, obitelji Škec, obitelji Ignac, obitelji Horvat, a posebna zahvala Mirjani Škec, Igoru Bistroviću i Ivani Čurili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije