UČENICA OSMOG RAZREDA

NIŽE FOTOGRAFSKO-LIKOVNE USPJEHE Prvo mjesto u Budinščini za Emili Sabol iz Kotoribe

Osvojila je prvo mjesto na natječaju 'Fotografija moga mjesta - škljocni za sjećanje' koji je ove godine preoblikovan u likovni natječaj

Učenici OŠ “Jože Horvata” Kotoriba su lanjske školske godine u vrijeme nastave na daljinu bili su jako vrijedni. Oni su se uz svakodnevne školske obaveze javljali su na natječaje koje su raspisivale škole u Hrvatskoj.

Učenica Emili Sabol, tada iz 7. b razreda OŠ “Jože Horvata” Kotoriba, čija je mentorica bila Barbara Salaj Zlatar, naslikala je jedan motiv iz Kotoribe i osvojila prvo mjesto na natječaju Fotografija moga mjesta – škljocni za sjećanje. Natječaj je na državnoj razini organizirala OŠ Vladimira Nazora Budinščina za osnovce od 5. do 8. razreda. Iako je natječaj Fotografija moga mjesta fotografski natječaj te školske godine ga je OŠ Vladimira Nazora Budinščina preoblikovala u likovni zbog epidemioloških okolnosti. 

Na natječaj je stiglo ukupno 50 radova iz cijele Hrvatske koje je pregledalo povjerenstvo i nagradilo najbolje. U sastavu povjerenstva bili su Damir Vnučec, fotograf, Branko Bručić, umjetnički fotograf i Suzana Ramić, učiteljica razredne nastave. Kriteriji odabira radova bili su prepoznatljivost motiva, tehnička izvedba, ljepota kadra, dinamičnost i umjetnički dojam. Ovih dana je Emili stigla i zaslužena nagrada iz OŠ Vladimira Nazora Budinščina gdje su na osnovu njezinog likovnog rada napravili i fotografiju, a što nam je sve snimila njezina mama Danijela koja joj je, kada je fotografija u pitanju, mentorica jer se u slobodno vrijeme bavi fotografiranjem pejzaža.

Inače, Emili je već poznata tom natječaju jer je 2018. godine, kao učenica petog razreda, na njemu osvojila treće mjesto. Čestitke mladoj Kotoripčanki!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije