Čakovečki Emphasis novi član obitelji Geenger Records

Geenger Records na svojim stranicama potvrdio je da je čakovečki Emphasis trio bend novi član obitelji bendova koji se nalaze na njihovom labelu.

Čakovečki instrumentalni trio predstavljen je, kao što sami kažu, kao njihova najbolje čuvana glazbena tajna, prenosi Mixer.hr.

Za one upućenije u našu alternativnu glazbenu scenu nije strano da je ovaj eksperimentalni post-metal bend odradio brojne koncerte ( među ostalim nastupio kao predgrupa Rosetti 2011.) te još 2007. objavio svoj demo prvijenac “Elements Of Morrow” preko nezavisne rumunjske izdavačke kuće Asiluum Arts.

Bend je krajem srpnja započeo sa snimanjem novog albuma koji nosi naslov “Gliding Over All”. Mix albuma odradio je Tomislav “Tompa” Novosel dok je završni mastering odradio Marius Costache iz spomenutog Asiluuma. Novi materijal na albumu raspoređen je kroz osam pjesama u sveukupnom trajanju od 45 minuta, a na jednoj od pjesama bendu je gostovao i KUD Katruže Žiškovec.Album će uskoro biti objavljen u digitalnom obliku preko Geenger Recordsa te se broje dani do otkrivanja daljnjih detalja i objave, kao i prvog singla koji će predstaviti.

Kritika i publika njihov zvuk često uspoređuje sa bendovima poput Isis, Cult of Luna, Pelican, Consecration no finalni rezultat je kvalitetan instrumentalni post-metal isprepleten psihodelijom koja u najavnom teaseru lagano evocira na floydovske teme s početka ’70ih, piše Mixer.hr.

“Gliding Over All” popis pjesama:

1. Alda
2. Every storm keeps a secret
3. Sun falls earth rises
4. Animals
5. Tonight we ride ghost horses
6. Some places take places
7. Enter the signs
8. Mura

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije