Vijesti / Društvo
Društvo
KRAJ LJETNIH VRUĆINA Još danas uživajte u suncu, a onda stiže naoblačenje i pljuskovi
Varaždinski.hr

PROGNOZA RTL-a

KRAJ LJETNIH VRUĆINA Još danas uživajte u suncu, a onda stiže naoblačenje i pljuskovi

Rujan nam obilježava iznimna i neuobičajena toplina za doba godine.

Iza nas je i 13. potpuno suhi rujanski dan u cijeloj zemlji. Bilo je posvuda vrlo toplo i vruće, kao i dosad uz obilje sunca. Još danas ostajemo pod prevladavajućim utjecajem prostranog polja povišenog tlaka prije nego li nam se u četvrtak atmosfera prolazno ne destabilizira, javlja RTL.

U srijedu poslijepodne naoblačenje

Srijeda u početku bez veće promjene. Pretežno vedro, tek uz nešto prolazne, uglavnom visoke naoblake na Jadranu i područjima uz njega, koja će zatim do sredine dana zahvaćati i unutrašnjost. Tek je rano ujutro po kotlinama moguća mjestimična magla. Vjetar slab ili mirno, a bura samo pod Velebitom, ponegdje još uvijek umjerena. Najniža temperatura na kopnu između 12 i 15 °C.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve više oblaka, u početku samo visokih prozirnih, ali bit će prolazno i onih koji zaklanjaju sunce. Vjetar slab, a ostaje i dalje vrlo toplo, neuobičajeno za ovo doba godine.

Idućih dana na kopnu 

Prolazno naoblačenje pa i mjestimični grmljavinski pljuskovi očekuju se u četvrtak u drugome dijelu dana, a malo kiše još može pasti na istoku i u petak ujutro. Ubrzo će se razvedravati uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, no temperature će biti značajno niže. Osobito će svježe biti ujutro u danima vikenda, no danju suho i uglavnom sunčano.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!