svaka čast dragutine!

JOŠ IMA DOBRIH LJUDI Dragutin Vrhar iz Turčišća pronašao torbicu s novcem i odnio na policiju

Filip Baković je odmah iz policije otišao pronaći nalaznika izgubljene torbice. Neizostavan razgovor obuhvaćao je i nagradu o kojoj Dragutin nije htio čuti.

– U petak, 11. rujna 2020. godine u popodnevnim satima u Čakovcu, kod trgovačkog centra u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, pronađena je torbica u kojoj se nalazio novac. Pozivamo vlasnika koji je izgubio torbicu, da se osobno javi u Policijsku upravu međimursku, Jakova Gotovca 7, Čakovec – javlja PU međimurska.

Vijest je koju smo objavili na našim stranicama, a u želji da pomognemo vlasniku izgubljenog novca, a i PUM. Jučer (ponedjeljak) se ponovo oglasila policija koja nas je izvjestila kako je toga dana k njima došao vlasnik torbice s novcem koju je izgubio u petak u Čakovcu u Zrinsko -Frankopanskoj ulici.

– Ovom prilikom želimo se zahvaliti poštenom građaninu, kao i medijskim kućama koje su pomogle u razrješenju ovog događaja – poručili su iz PU međimurske.

Isto to nam je rekao i 27-godišnji Filip Baković iz Pribislavca koji je novac izgubio. Vidno sretan i još danas posebno uzbuđen iznio je svaki detalj, ali i osjećaj kako mu je bilo kada je u trgovačkom centru, kamo se uputio, primijetio kako mu nema torbice koju je nosio oko pojasa.

– Možete si misliti kako mi je bilo jer novac nije bio moj već od jedne tvrtke. Bilo je u torbici nekoliko tisuća kuna i dokumenti koji su mi dali nadu da ako torbicu pronađe pošteni nalaznik može kontaktirati adrese s dokumenta – kaže Filip. Od njega smo doznali kako je izgubljeno torbicu s novcem i dokumentima pronašao Dragutin Vrhar (54)iz Turčišća, službenik tvrtke “Alzas alarms” iz Čakovca, a što je u detalje saznao u policiji. 

Filip je odmah iz policije otišao pronaći nalaznika izgubljene torbice. Neizostavan razgovor obuhvaćao je i nagradu o kojoj Dragutin nije htio čuti.

Danas smo se i mi dali u potragu za njim. Imali smo sreće jer smo ga netom pronašli  na radnom mjestu u zgradi bivšeg “Metalca” gdje je smješteno nekoliko državnih institucija.

– Filp je rekao kako je primijetio da nema torbice u 14,40 sati, a ja sam je pronašao samo 10 minuta kasnije na spomenutom parkiralištu. Vidio sam da u torbici nema dokumenata koji bi mi pomogli da kontaktiram vlasnika. Novac nismo brojili već smo odmah pozvali policiju i mislim da je time moja i naša misija završena – reko je Dragutin.

Na upit, kako tumači gestu koja je mladića izvukla iz tuge i zabrinutosti, Dragutin je rekao skromno:

– Ja sam samo obavio građansku dužnost! Dodajmo k tome kako je opravdao i svoje zvanje. Policija ga je uputila na zakonsku mogućnost dobivanja nagrade, no, kako smo već rekli, o tome nije htio niti čuti.

U torbici je bilo nekoliko tisuća kuna. Dragi čitatelji! Nađete li se u Filipovoj situaciji, ponadajte se da ima još Dragutina Vrhara među nama, a isto tako nastojte biti drugi Dragutin Vrhar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije