Vijesti / Društvo
Društvo
JESENSKO KRIŽEVO Tri dana duhovne priprave, svečano misno slavlje u nedjelju predvodi mons. Josip Mrzljak
Studio Vipro/Željko Matulic

dani općine i župe kotoriba

JESENSKO KRIŽEVO Tri dana duhovne priprave, svečano misno slavlje u nedjelju predvodi mons. Josip Mrzljak

- Budimo odgovorni jedni prema drugima kako bi nam slavlje našega nebeskog zaštitnika župe prošao blagoslovljeno i radosno! - poruka je župnika Ivana Kljunića.

U ponedjeljak, 14. rujna bio je blagdan Uzvišenja Svetog Križa ili Jesensko Križevo. Uz taj blagdan Općina Kotoriba slavi svoje dane.

Zbog poznate situacije oko koronavirusa, neće biti svečane sjednice, ali su u Općini najavili dva koncerta na prostoru kod tržnice - 19. rujna Zabranjeno pušenje i 20. rujna klapa Kampanel.

Održavat će se i vjerski sadržaja. Prema najavama kotoripskog župnika Ivana Kljunića bit će tri dana duhovne priprave uoči nedjeljnog slavlja. Tako će u četvrtak u župnoj crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa u 18 sati biti sveta misa i klanjanje.

U petak od 18 sati misu će predvoditi velečasni Igor Radašić - župnik župa Kuzminec i Imbriovec. U subotu, također od 18 sati, misno slavlje će predvoditi župnik iz Svete Marije Leonardo Šardi.

Glavno misno slavlje u nedjelju od 11 sati predvodit će umirovljeni biskup mons. Josip Mrzljak.

Treba napomenuti kako će se strogo pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera, a nedjeljna misa moći se se pratiti i na otvorenom prostoru jer će biti postavljeni zvučnici.

- Budimo odgovorni jedni prema drugima kako bi nam slavlje našega nebeskog zaštitnika župe prošao blagoslovljeno i radosno! - poruka je župnika Kljunića.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!