Asfaltirali cestu do mosta na Muri, ali most ne postoji

Općina Dekanovec ove će godine nastaviti asfaltirati cestu od sela do spoja – ni s čim. Prošle je godine položen je u prvoj fazi debeli sloj asfalta na otprilike šest metara širokoj cesti koja završava pred rijekom Murom.

Tu bi, sanjaju općinari, jednog dana trebala biti spojena s mostom koji još nije sagrađen i povezati taj dio Međimurja sa Slovenijom i Mađarskom s druge strane obale. No, nisu svi oduševljeni tom višemilijunskom investicijom koju je financijski podržalo i Ministarstvo regionalnog razvoja.

Služi za turiranje

– Ta cesta koja nikamo ne vodi služi vozačima za turiranje, a u tom zaštićenom dijelu uz rijeku Muru mogle bi se početi graditi i brojne ilegalne vikendica jer sad praktično imamo autocestu do tamo – kazao je Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode. S druge strane obale su, dodaje, šumarci i vodena staništa. Načelnik Ivan Hajdarović (HDZ) pojašnjava da je tu stoljećima bio pošljunčani put.

Siniša Golub

– Ulazimo u EU, a tamo se i poljski putovi asfaltiraju, a kamoli ne ovakve važne ceste. Ona je dio našeg plana razvoja turizma i sve je propisno rađeno – kaže Hajdarović.

Most i u Podturenu

Nada se da će važnost mosta za taj kraj prepoznati i država, a očekuju i novac iz fondova EU. Zanimljivo je i da most na Muri, ali na svom području, planiraju i u susjednoj općini Podturen. Njihov je argument to što je tamo nekad postojao most. Kako bilo, u ovoj godini Općina Dekanovec planira otprilike 1,5 milijuna kuna, pa čak se i kreditno zadužiti, za nastavak asfaltiranja.

– Nijedan most nije višak – zaključio je načelnik Hajdarović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije