MISNO SLAVLJE

FOTO Blagdan Velike Gospe: I u Svetom Martinu na Muri vrlo svečano proslavljeno proštenje

Posebno je bilo upečatljivo kada je Dominik Padarić pjevao Ave Marija u pratnji Patrika Zamude

U subotu 15. kolovoza i u Župi svetog Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri  proslavljeno je svečano proštenje Velike Gospe– Uznesenje Blažene Djevice marije na nebo.

– U župnoj crkvi u južnoj kapeli nalazi se oltar Majke Božje, te zato slavimo i proštenje majke Božje – kaže tamošnji župnik Ivan Herceg. Misa je služena u parku župnog dvora na otvorenome. Misno slavlje je predslavio mons. Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije u zajedništvu sa svećenicima iz dekanata i đakonom Miljenkom.

Mons. Perčić govorio je o snazi zagovora Majke Božje koja je više puta i apostole poticala da slušaju Isusa i da učine što im rekne, kao na svadbi u Kani Galilejskoj. Na to smo i mi pozvani da slijedimo Riječ Božju, a Marija će nas uvijek zagovarati ukoliko ju molimo, zaključio je mons. Perčić.

Za vrijeme svete mise mons. Perčić krstio je peto dijete obitelji Posel, malu Evu. Prije završnog blagoslova blagoslovio je cvijeće. Pjevanje na misi su predvodili mlađi i stariji pjevači, a svirali su Patrik Zamuda i Božidar Frančić. Posebno je bilo upečatljivo kada je Dominik Padarić pjevao Ave Marija u pratnji Patrika Zamude.

Na kraju mise domaći župnik je svima zahvalio i pozvao da dođu i u nedjelju na misu na otvorenome i to povodom ‘Dana turizma’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije