Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Velika Gospa u Belici: Emotivan oproštaj od voljenog župnika Stjepana Šoštarića
Tomislav Borković

neće ga nikada zaboraviti

FOTO Velika Gospa u Belici: Emotivan oproštaj od voljenog župnika Stjepana Šoštarića

Velika Gospa je dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Slavi se 15. kolovoza svake godine, a taj je dan i državni blagdan u Republici Hrvatskoj. Oproštaj od dosadašnjeg župnika.

Belica je jedno od Marijanskih svetišta gdje je mjesna župna crkva posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije gdje je 15. kolovoza njezin dan slavilo mnoštvo vjernika Belice i brojnih hodočasnika.

Belica, župnik Fotogalerija

Tamo je danas bio poseban dan jer se na svetoj misi od svojih vjernika oprostio dosadašnji župnik vlč. mr.sc. Stjepan Šoštarić koji je odlukom biskupa Varaždinske biskupije Bože Radoša razriješen službe župnika u Župi Uznesenja BDM u ovoj sredini koji će u službi Boga nastaviti raditi u Župi Sveta tri kralja u Goli i biti župni upravitelj u Župi Presvetog Trojstva u Ždali. Njegov nasljednik ovdje će biti vlč. Mario Rukelj.

Današnja svetkovina bila je prigoda da vlč. Šoštarić bude predvoditelj koncelebriranog  oproštajnog misnog slavlja na kojem  je propovjednik bio vlč. Milan Lončarić. Svetu misu su suslavili i svećenici: Tomislav Kos, Vladimir Kolarić, Branko Sanjković, Ivan Mikulan, Josip Blažon, Damir Slamek i fra Josip Župan.

Oproštaj od dosadašnjeg župnika bio je dojmljiv, prožet emocijama i porukama kako župljani nikada neće zaboraviti velečasnog s kojim su u suživotu bili vjerni Bogu. Vlč. Šoštarić je isto tako obećao kako će ovdašnja župa i sama Belica imati kutak u njegovom srcu.

Uz vjerske sadržaje, današnji blagdan bio protkan tradicionalnim popratnim sadržajem, odnosno mjesnim proštenjem.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!