NA KRAJU JEDNE SVEĆENIČKE SLUŽBE

FOTO Donji Mihaljevec: Dirljiv oproštaj vjernika od voljenog svećenika vlč. Pavla Markača

Nakon 42 godine provedene u službi Boga odlukom varaždinskog biskupa Bože Radoša, on je ovih dana umirovljen

U nedjelju 9. kolovoza su se od svog dragog župnika, 72- godišnjeg svećenika vlč. Pavla Markača u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Donjem Mihaljevcu oprostili tamošnji vjernici.

– Hvala mu za godine služenja. Neka ga prati Božji blagoslov i zagovor Blažene Djevice Marije! – poručili su na oproštaju i dodaju da je to velečasni to zaslužio.
 
Nakon 42 godine provedene u službi Boga odlukom varaždinskog biskupa Bože Radoša on je ovih dana umirovljen. Od tih godina, 22 je proveo kao župnik u Župi UBDM u Svetoj Mariji pod koju župu spada i Donji Mihaljevec. 

Te nedjelje unutrašnjost crkve zračila je posebnim sjajem. Prevladavalo je ozračje protkano s dozom tuge i nerijetkim suzama jer je došao trenutak za reći: 

– Hvala Vam velečasni Pavel za sve što ste za nas učinili, hvala vam velečasni u ime svakog od nas kojem ste nerijetko bili rame za plakanje, a Vaše riječi utjehe i nade davale su nam snagu da ustrajemo na putu kojeg ste propovijedali – moglo se čuti za oltarom na kraju mise. 

Bili su ovdje svi koji su u ime neke crkvene grupe govorili, a  imali su što reći. Darovni pokloni bili su samo djelić zahvale za sve što je Veliki svećenik zaslužio. Pretpostavljamo da će tako biti sutra i u “njegovoj” Svetoj Mariji gdje će na blagdan Velike Gospe na svetoj misi u 11 sati oprostiti od svojih Svetomarčana.

Prije toga još će danas, 14. kolovoza, i u nedjelju biti uključen u sve obrade koji će biti povodom toga blagdana. Danas u svetu misu i procesiju sa svijećama što će predvoditi biskup Radoš u 19 sati i u nedjeljnu svetu misu u 9 sati.

Velečasnog Pavla Markača već je naslijedio vlč. Leonardo Šardi. Mladi svećenik Pavao se je zaredio 1974. godine od kada su se počele redati svećenike obveze u mjestima preko Drave i u Međimurju. 

Najsretniji je postao kada je došao u ovdašnju župu u kojoj je Majka Božja koju je s ushićenjem, još kao dječak i hodočasnik, dolazio s roditeljima iz rodnog Goričana. Neće se vratiti u rodno mjesto već će život nastaviti u varaždinskom Svećeničkom domu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije