Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Općina Sveta Marija nagradila mještane i udruge, mladima uručene novčane nagrade
Tomislav Borković/Mladen Grubić

prijem uz dane općine - veljku mešu

VIDEO I FOTO Općina Sveta Marija nagradila mještane i udruge, mladima uručene novčane nagrade

Zbog poznate epidemiološke situacije s Covidom-19 desetkovani su Dani općine Sveta Marija. Bez svečane sjednice, no tradicija nagrađivanja najboljih i najzaslužnijih u općini nije izostala. Plaketu Svete Marije kao najvišu općinsku nagradu primio je Josip Frančić iz Svete Marije. Učenici, studenti i mladi sportaši dobili su novčane nagrade

Općinska načelnica Svete Marije Đurđica Slamek i njezin zamjenik Ivica Kočiš jučer (11.kolovoza) su u općinskoj vijećnici Svete  Marije priredili prijem za zaslužne mještane, udruge, učenike i studente kako bi im uručili nagrade koje su tijekom minule godine zaslužili, a ranijih su ih godina njihovi prethodnici primali na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Dobitnici su to prihvatili, a nisu krili oduševljenje, zahvalu i radost što prepoznati u njihovoj sredini.

Nagrade uz Dane Općine u Svetoj Mariji Fotogalerija

Zadovoljstvo nisu krili ni Slamek, a ni Kočiš istaknuvši kako su nagrađeni njihovo istraženo i neistraženo bogatstvo. Načelnica Slamek je mladima poručila kako bi bila najsretnija kada bi se jednoga dana vratili u sredinu njihova porijekla i ovdje nastavili raditi i stvarati kao formirani ljudi. Za sve prisutne na kraju ceremonijalnog dijela priređen je prigodni domjenak uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Plaketu Svete Marije kao najvišu općinsku nagradu primio je Josip Frančić iz Svete Marije. Drugo rangiranu nagradu, Priznanje Općine, primio je Božidar Vlah iz Donjeg Mihaljevca, dok su seniori i juniorke SRD „Drava” Donji Mihaljevec nagrađeni općinskom Zahvalnicom.

Novčanim nagradama za iznimne uspjehe u školovanju u šk. god. 2019./2020., odnosno istoj akademskoj godini, mladi su bili nagrađeni u novčanom rasponu od 200, 500 i 1000 kuna, a odnose se na postignuća u školovanju, na sportskim i drugim natjecanjima tijekom minule godine.

Pravo na novčanu nagradu od 500 kuna ostvarili su učenici mjesne OŠ: Borna Tilošanec iz Svete Marije,Tina Janković iz Donjeg Mihaljevca, Mišel Mustač iz Svete Marije, Fran Ivaci iz Donjeg Mihaljevca, Izidor Vinković iz Svete Marije, Nikola Mustač iz Svete Marije i Katarina Janković iz Donjeg Mihaljevca (učenica generacije). 

Pravo na novčanu nagradu od 200 kuna u ostalim područjima djelovanja ostvario je  Tino Panić iz Donjeg Mihaljevca i 500 kuna Laura Čurin iz Donjeg Mihaljevca,.
Pravo na novčanu nagradu u iznosu od 500 kuna ostvarile su učenice srednje škole koje su u školskoj godini 2019./2020. ostvarile prosjek ocjena 5,0. To su Nikolina Ban iz Donjeg Mihaljevca i Lidija Janković iz Donjeg Mihaljevca.

Pravo na novčanu nagradu u iznosu od 1.000 kuna redovni studenti čiji je ukupni prosjek ocjena na studiju u akademskoj 2019./2020. godini jednak ili veći od 4,5. Tu su nagrađeni: Josip Mihalac iz Donjeg Mihaljevca, Iva Kedmenec i Lara Poljak iz Svete  Marije. Pravo na novčanu nagradu od 500 kuna kao redovna studentica ostvarila je dobitnica rektorove nagrade u navedenoj akademskoj godini i  za postavu izložbe ostvarila je Ana-Marija Horvat iz Svete Marije. 

picture
 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!