ČEKAMO BOLJE DANE

NIŠTA OD PORCIJUNKULOVA Odlučeno je, Porcijunkulovo 2020. se zbog koronavirusa neće održati!

Ništa od Porcijunkulova ove godine! No, grad će ipak krasiti kišobrani...

Zbog mjera uvedenih zbog sprječavanja širenja Covid-19 virusa, središnja turističko-zabavna i vjerska manifestacija ovog dijela Hrvatske, popularno Porcijunkulovo, neće se održati. Ova Odluka donesena je nakon niza konzultacija, upita i vijećanja, vodeći računa, ponajprije o zdravlju građana.

Kako je na konferenciji na novinare održanoj u utorak u čakovečkoj Gradskoj vijećnici rekao gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, u donošenju odluke u obzir su se uzele preporuke Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite.

– No, prije svega presudna je bila odgovornost prema sugrađanima, te smo odlučili da ove godine svjetovni dio Porcijunkulova kakvog smo imali ranijih godina nećemo organizirati. Razgovarali smo i s izlagačima, ugostiteljima, izvođačima i sponzorima, no prevagnulo je zdravlje. U Međimurju nema oboljelih te svi želimo da tako i ostane – rekao je, među ostalim čakovečki gradonačelnik.

Naglasio je i da će se vjerski dio manifestacije, odnosno proštenje održati u organizaciji župe sv. Nikole biskupa koja će vjernicima objaviti svoj program vezan uz blagdan Gospe od Anđela koji se obilježava 2. kolovoza.

Vjernici će, uz poštivanje mjera Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, ipak moći proslaviti blagdan, a kako bi se i građani Čakovca mogli prisjetiti najveselijih dana u godini, najavila je pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek, u središtu grada će ipak biti postavljeni šareni kišobrani. U središte Čakovca svi su pozvani i dobrodošli na šetnju i fotografiranje, naravno, uz poruku da i dalje ostanemo odgovorni te time pružamo primjer ostatku Hrvatske.

I na kraju, dodali su da prate objave i odluke Stožera civilne zaštite RH, te budu li mjere popustile, spremni su za organizaciju barem jednog dijela manifestacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije