koronavirus

NOVOSTI Zbog epidemiološke situacije odgođen ‘Lov na zlatarski prsten’

- Da odluka nije bila laka govori i činjenica da se ove godine trebao održati jubilarni 10. po redu, ali sigurnost i zdravlje članova i svih posjetitelja stavljeno je u prvi plan - ističe Darko Vugrinec

Udruga MNK Vidovski Zlatari zbog epidemiološke situacije s koronavirusom donijela je jednu od najtežih odluka o odgodi održavanja ‘Lova na Zlatarski prsten’ koji se tradicionalno održavao početkom kolovoza. 

– Da odluka nije bila laka govori i činjenica da se ove godine trebao održati jubilarni 10. po redu, ali sigurnost i zdravlje članova i svih posjetitelja stavljeno je u prvi plan – ističe Darko Vugrinec, tajnik i glasnogovornik Udruge.

Dodaje kako je ova godina izuzetno teška, pogotovo za udrugu kao što je njihova koja je naviknuta na pregršt događanja i druženja. Dodaje tome da glede toga moral i entuzijazam  članova ne pada i već se kuju planovi i rađaju ideje što i kako sljedeće godine. 

– S obzirom na pregršt vremena koje nam se oslobodilo ove godine zbog otkazanih mnogih događanja, već se počelo s planiranjem ‘Lova na Zlatarski prsten’ za iduću godinu, jer radi se ipak o manifestaciji koja je dosegla jubilarnu brojku i ako nas je nepovoljna epidemiološka situacija zaustavila ove godine, potruditi ćemo se da druge godine manifestacija doživi svoj vrhunac – najvljuje sljedeću godinu.

Rekao nam je kako im je čast i ponos što su pozvani strane od Turističke zajednice Međimurja da se uključe u kampanju za promociju turizma pod nazivom ‘Međimurje daje više’ te da na taj način promoviraju nematerijalnu kulturnu baštinu ispiranja zlata i približe svim znatiželjnicima dašak nekadašnjeg života ljudi ovog predivnog donjomeđimurskog kraja.

– Sve ovo je dokaz da čak ni epidemija ne može zaustaviti zlatna srca koja kucaju u našim članovima, i to je taj motor koji pokreće ovo društvo – kaže ponosno i ambicozno tajnik zlatara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije