AUTORICU NAGRADILI PLJESKOM

FOTO Udruga žena Donja Dubrava za 75. rođendan dobila monografiju

Monografiju je predstavila autorica Katarina Frančić, mjesna fotografkinja i jedna od najaktivnijih članica

U nedjelju je u školskoj sportskoj dvorani na Krbulji svečano predstavljena foto monografija ‘Udruga žena Donja Dubrava – 75 godina djelovanja’, autorice Katarine Frančić.

Osim članica Udruge, predstavljanu su nazočili načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga kao i predstavnici ostalih općinskih udruga.
 

>> FOTO Udruga žena Donja Dubrava za 75. rođendan dobila monografiju

Uvodno je nazočne pozdravila Bernarda Miser, predsjednica Udruge, a monografiju je predstavila autorica Katarina Frančić, mjesna fotografkinja i jedna od najaktivnijih članica.

Istaknula je kako su prve fotografije u ediciji autorski rad njezina oca i fotografa  Julija Kuzmića. 1968. godine autorica, u Donjoj Dubravi znana kao “teta Katica” ,postaje članica Udruge žena Donje Dubrave i od tada ona staje iza fotografskog objektiva i  godinama je vrijedno bilježila aktivnosti dobravskih žena.

– Ovo je moja prva knjiga koju sam radila od korica do korica, uključivši svaku od 170 stranica koliko ih se na kraju sakupilo. Koliko su žene radile, moglo ih je biti i 500, ali sve najbitnije je obuhvaćeno –  istaknula je autorica uz poruku prisutnima, da listove knjige listaju i čitaju s istom ljubavlju kojom je stvorena.

Fotografije su podijeljene u 16 tematskih cjelina koje   prikazuju rad dobravskih žena od osnivanja organizacije Antifašističkog fronta žena (AFŽ) 1945. godine do danas.
Koliko žene cijene rad “tete Katice” vidjelo se pljesku nakon njezinog predstavljanja knjige. Godinama sam prisutan na svim događanjima v Dobravi. Nikad nisam čuo duži i iskreniji pljesak – kaže Mladen Hunjadi, kroničar ovdašnjih događanja
Trošak tiska žene su pokrile vlastitim sredstvima.

U kulturnom dijelu programa nastupile su članice “Seljačke sloge” i učenice Osnovne škole Donja Dubrava, a program  je vodila Gabrijela Brljak koja je i radila korekturu tekstova knjige.

Ovom činu prethodila je sveta misa za sve pokojne članice Udruge, a skup je iskorišten i za dodjelu zahvalnica zaslužnima uz ovaj jubilej.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije