NA SJEDNICI

VELIKA ODLUKA Općinsko vijeće Štrigova: ‘Osniva se vlastita tvrtka Štrikom’

- Općina Štrigova posjeduje brojne resurse kojima bi mogla pomoći ljudstvu i društvu, ali zakon to općini ne dopušta. Osnivanjem vlastite tvrtke 'Štrikom' to će biti moguće činiti i obavljati, siguran je Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova

Na 16.sjednici održanoj 13. srpnja 2020. Općinsko vijeće Štrigove donijelo je Odluku o osnivanju tvrtke u svojem vlasništvu, koja će se zvati ‘Štrikom’ i u velikoj će mjeri doprinijeti boljem i kvalitetnijem radu općine.

Općinski načelnik Stanislav Rebernik kaže kako općina posjeduje resurse, predmete, strojeve, vozila i druge stvari koje ne može posuđivati, iznajmljivati ili njima činiti usluge ljudima, jer zakon to ne dopušta. Osnivanjem vlastite tvrtke stvari će se pojednostaviti, te će se sva, sada povremeno korištena bogatstva ubuduće koristiti u maksimalnim mogućnostima i kapacitetima.

– Općina ima bicikle za turističke potrebe i ne može ih iznajmljivati jer za to nije registrirana, imamo općinski traktor, kojim bi mogli ljudima činiti mnoge usluge i zaslužiti novce za proračun, uskoro ćemo imati Vidikovac na Mađerki i nećemo njime moći upravljati jer to općina ne može, a ‘Štrikom’ će smjeti. I još niz drugih stvari i usluga od Društvenog doma, preko groblja do igrališta preko ‘Štrikoma’ će donositi ljudima boljitak a zajednici novčanu dobit, ističe općinski načelnik Rebernik.

Sada će Općinska uprava odluku Općinskog vijeća o osnivanju tvrtke ‘Štrikom’ formulirati i predati Javnom bilježniku da ishodi dozvolu nadležne ustanove za rad ‘Štrikoma’ u što skorije vrijeme. Kako bi ‘Štrikom’ što prije započeo radom i aktivnostima za još bolju i ljepšu već sada najbolju i najljepšu hrvatsku općinu u bajkovitom ‘Hortus Croatiumu’ podno Mađerke i Štrigovčaka dva kultna brega za koje sada svaki Međimurec i Međimurka znaju da su romantični i povodljivi za ljubavi djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije