Održana godišnja skupština KUD-a Donji Vidovec

U subotu 26. Siječnja članovi KUD-a Donji Vidovec održali su svoju godišnju izvještajnu skupštinu koju je otvorio pozdravaljajući sve prisutne predsjednik Nikola Matulin. U nastavku je spomenuo sve nastupe koje je društvo imalo protekle godine.

Radi se o gostovanjima u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini te diljem Međimurja i Hrvatske Posebno ih raduje rad s najmlađim uzrastima s kojima radi Monika Cenko i koji su zalog za budućnost društva.

Moniki je za njezin angažman dodijeljeno priznanje predsjedništva KUD-a za izuzetan rad s najmlađim članovima društva te za aktivnost u folklornoj i dramskoj sekciji. Riječi zahvale Matulin je uputio općinskom načelniku Josipu Grivcu za odličnu suradnju i financijsku potporu koja je omogućila i materijalne uvjete za rad KUD-a.

Neki od nastupa u ovoj godini su već dogovoreni (Vinkovačke jeseni, nastup mladih tamburaša i folkloraša u Kutini), neki se finiširaju (Makedonija, Bosna i Hercegovina), neki su već tradicionalni (Mađarska, kulturna događanja u Međimurju), a ima i onih koji su upitni što će ovisiti o financijskim mogućnostima.

U društvu planiraju nabaviti nošnje za djecu, nošnje za ples “Podravskog spleta”, obuće i tamburicu. Načelnik Grivec zahvalio je svim članovima što čuvaju narodno blago, kulturu i običaje svoga mjesta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije