MLADA MISA U ČAKOVCU

VIDEO I FOTO Veliki i milosni trenuci: Fra David Sedlar održao mladu misu u župi svetog Antuna Padovanskog

Fra David Sedlar zaređen je 20. lipnja u svetištu u Mariji Bistrici za svećenika franjevca, a danas je održao mladu misu koja je započela procesijom ispred njegove kuće

Brojni vjernici okupili su se danas oko 10 sati ispred obiteljske kuće Sedlar, odakle je krenula svečana procesija kojom je započela mlada misa fra Davida Sedlara.

Mladomisničko slavlje u nedjelju je započelo svečanom procesijom

Prije same procesije, David je ispred obiteljske kuće primio roditeljski blagoslov.

Proslava je počela procesijom u kojoj su sudjelovali svećenici i asistencija, Davidova obitelj, rodbina i prijatelji, župljani, članovi Zrinske garde Čakovec, limena glazba…

Na kraju kolone ponosno su koračali David i njegovi roditelji.

Nakon procesije, fra David Sedlar je u župi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu pred okupljenim vjernicima održao mladu misu.

Za tako velik župni događaj župna se zajednica duhovno pripremala trodnevnicom koja je započela u četvrtak. 

>> Fra David Sedlar održao mladu misu u župi sv. Antuna Padovanskog

U četvrtak je svetu misu predvodio fra Marko Pustišek, gvardijan i župnik župe sv. Antuna Padovanskog iz Bjelovara, u petak je svetu misu predvodio fra Ivica Miklenić, gvardijan franjevačkog samostana sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu, a jučer, u subotu je svetu misu predvodio fra Zdravko Lazić, gvardijan franjevačkog samostana sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu.

Djelić atmosfere pogledajte u nastavku u videu i galeriji koju je snimila naša fotoreporterka Miroslava Novak Hranjec.

Inače, obitelj Sedlar iz Čakovca odnedavno se može podičiti s dva sina Franjevca. Davidov brat, Josip Sedlar, zaređen je 2017.godine. 

Župa sv. Antuna Padovanskog ponosna je na novog svećenika koji dolazi iz te župe. To je treći fratar koji dolazi iz te župe. Do sada su iz župe sv. Antuna Padovanskog postali fratri fra Petar Horvat, fra Josip Sedlar i nedavno zaređeni fra David Sedlar.

Fra David Sedlar rođen je 11. prosinca 1994. godine. Rođen je u višečlanoj obitelji s devetero djece. U djecu su roditelji Drago i Irena utkali sve najbolje istinske, životne i kršćanske vrijednosti.

David je u sjemenište otišao 2009. godine. Đakonsko ređenje obavio je 29. rujna 2019.godine, a svećeničko ređenje imao je 20.lipnja 2020.godine u svetištu Marije Bistrice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije