Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Slavili bivši učenici OŠ Nedelišće: Već je prošlo pola stoljeća od završetka pučke škole
I.J.

OKUPILA SE GENERACIJA

FOTO Slavili bivši učenici OŠ Nedelišće: Već je prošlo pola stoljeća od završetka pučke škole

Klupe osnovne škole napustili su prije 50 godina

U petak, 3. srpnja, u novouređenoj dvorani pizzerije Šut u Nedelišću, učenici tamošnje Osnovne škole, koji su klupe napustili daleke 1970. godine proslavili su veliki jubilej - 50 godina od završetka pučke škole.

Slavili bivši učenici OŠ Nedelišće: Već je prošlo pola stoljeća od završetka pučke škole Fotogalerija

Iako je već 50 godina prošlo od rastanka sa školom, pokazalo se da su još uvijek vitalni i puni životne energije, što se najbolje moglo vidjeti na plesnom podiju.

Za to je najviše zaslužan glazbenik i pjevač Neno Gavez, ali i domaćin Miljenko Vizinger Mićo, koji je pripremio obilje mesnih delicija i drugih finota i odlična pića. Okupljeni su prije svečanog dijela svojim vršnjacima, kojih više nema među živima, kod središnjeg križa na nedelišćanskom groblju zapalili svijeće i položili vijenac, a zatim su im minutom šutnje odali posebnu počast.

Za uspomenu su se zajedno fotografirali s učiteljicom Lelom Tkalčec, koja je svojim bivšim učenicima uputila dirljive riječi pohvale poželjevši im zdrav i sretan život. 44 okupljenih pozdravila je i predsjednica Organizacijskog odbora Đurđica (Novak) Maček, a na kraju je dogovoren i novi susret već za godinu dana.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!