Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Humanitarci na okupu: Druženje dobrovoljnih darivatelja krvi na preloškoj Marini
N.M.

UZ SVJETSKI DAN DARIVATELJA KRVI

FOTO Humanitarci na okupu: Druženje dobrovoljnih darivatelja krvi na preloškoj Marini

Nakon službenog otvaranja posjetitelji su imali priliku izmjeriti tlak, šećer u krvi, zaigrati šah, kuglanje ili pikado, provozati se čamcem...

- Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek, darivatelj krvi. Svi mi, kad nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo o dobrovoljnim darivateljima krvi. Vaša krv spasila je mnoge naše roditelje, prijatelje, ali i neku našu djecu. Darivanje krvi nije čin koji se radi zbog koristi, promocije ili pohvala. No, mi vam svima na poseban način želimo reći hvala, iskazati vam priznanje i prepoznati dobro koje činite za dobrobit svih nas - poručili su članovi, volonteri gradske organizacije Crvenog križa Prelog svim prisutnim dobrovoljnim darivateljima krvi.

Humanitarci na okupu: Druženje dobrovoljnih darivatelja krvi na preloškoj Marini Fotogalerija

GOCK Prelog je, naime, povodom Svjetskog dana darivatelja krvi koji se obilježava 14. lipnja i ove, druge godine za redom organizirao druženje darivatelja krvi. Ono se održalo 27. lipnja na Marini u Prelogu. Prisutne su uz predsjednicu GOCK Prelog Slavicu Beti prigodnim govorom pozdravili predsjednik GDCK Čakovec Kristijan Valkaj te predsjednik gradskog vijeća Đuro Ujlaki.

Nakon službenog otvaranja posjetitelji su imali priliku izmjeriti tlak, šećer u krvi, zaigrati šah, kuglanje ili pikado, provozati se čamcem, a za posjetitelje je bilo organizirano i osvježenje za toplo vrijeme koje ih je poslužilo te ručak.

S obzirom da se svake godine u Prelogu organizira više puta akcija dobrovoljnog darivatelja krvi koje rezultiraju velikim dozama darivane krvi, broj darivatelja se povećava, a povećava se i broj mladih koji po prvi puta odlučuju darivati krv, GOCK Prelog se zahvaljuje svim darivateljima krvi, onima koji će to tek postati te navodi kako je njihova želja da ovakvo druženje postane tradicija koja će se obilježavati svaku godinu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!