DOBRE VIJESTI

FOTO Za promet otvoren rekonstruirani spoj autoceste na granični prijelaz Goričan I

Otvoren je rekonstruirani spoj na graničnom prijelazu Goričan na autocesti A4 – Zagreb - Goričan!

Danas, 29.lipnja simboličnom predajom fotografije županu Matiji Posavcu za promet je otvoren rekonstruirani spoj na graničnom prijelazu Goričan na autocesti A4 – Zagreb – Goričan – granica s Mađarskom koji je završen u rekordnom roku za manje od godinu dana.

>> Za promet otvoren rekonstruirani spoj autoceste na granični prijelaz Goričan I

Fotografiju su uručili voditelj projekta Boro Brnić i član uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić, najzaslužniji za realizaciju projekta koji je istaknuo da zbog objektivnih okolnosti nema velikog otvorenja te da će predsjednik Uprave HAC-a u srijedu 1.srpnja 2020. i osobno obići novootvoreni spoj.

Župan Međimurske županije Matija Posavec nedavno je obišao je radove u završnoj fazi te je istaknuo kako je ovo jedan od najvećih projekata u međimurskoj cestogradnji ikada.

– Današnjim puštanjem u promet rekonstruiranog spoja u puni čvor kojim je povezana autocesta s Graničnim prijelazom Goričan I osiguran je pristup postojećim objektima iz svih smjerova uključujući i pristup na autocestu. Infrastruktura na nekad najmodernijem graničnom prijelazu u Republici Hrvatskoj propada, a njena revitalizacija/ otvaranje novih ugostiteljskih, turističkih i gospodarskih sadržaja bit će od velike koristi ne samo području uz granicu već i čitavom Međimurju. Također, od iznimne je važnosti za smanjenje gužvi, naročito tijekom turističke sezone – kazao je župan Posavec.

Projektom je bilo obuhvaćeno rušenje postojećeg nadvožnjaka i krakova spoja, izgradnja novog nadvožnjaka s proširenim krakovima kojima je omogućen pristup autocesti u svim smjerovima. Izvedena je nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija te je napravljeno izmještanje i zaštita postojećih instalacija. Izvođači radova bili su tvrtke Colas Hrvatska d.d. i TEGRA d.o.o., a vrijednost investicije bila je 24 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije