LOVAČKI SAVEZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

FOTO Drugo županijsko prvenstvo u lovnom streljaštvu u Palovcu: Evo tko su bili najbolji!

Boje međimurskih lovaca na Državnom natjecanju branit će Ivica Varga, Josip Šoštarić, Danijel Rukljač, Dean Horvat, Zoran Glavina i Dalibor Tekeli

Na civilnom strelištu u Palovcu u nedjelju, 28. lipnja održano je drugo županijsko prvenstvo u lovnom streljaštvu. Domaćin je bilo Lovačko društvo Prepelica iz Male Subotice, a dobili smo članove reprezentacije LS Međimurske županije lovnom streljaštvu.

Natjecanje je trajalo gotovo čitavi dan. Okupilo je sedam natjecateljskih ekipa i 21 pojedinca koji su se natjecali u disciplinama parkur, lovački trap i kuglara kako bi preko ovih disciplina dobili lovce koji će zastupati Lovački savez Međimurske županije na Državnom natjecanju koje će sredinom rujna biti u Pleternici. Kako je na proglašenju najboljih rekao Ljubomir Grgec, predsjednik LS Međimurske županije, sredina je to gdje je domaćin natjecanja Lovački savez Požeško-slavonske županije, koji je vlasnik najvećeg i najopremljenijeg strelišta za sve discipline lovnog streljaštva u našoj zemlji, smještenog pod Babjom gorom nedaleko sela Bzenica u pleterničkom kraju.

>> Županijsko prvenstvo u lovnom streljaštvu u Palovcu

Na tom se strelištu unazad desetak godina održavaju najveća domaća natjecanja u lovnom streljaštvu. Grgec se je ovoga puta zahvalio domaćinima LD Prepelica iz Male Subotice na vrsnom domaćinstvu, odnosno uzorno organiziranom natjecanju, a budućim reprezentativcima je zaželio mnogo natjecateljske i sportske sreće, a dodajući da su u Savezu već naviknuti na dobre rezultate iz Pleternice.

Njegovim željama se je pridružio Valentino Škvorc, načelnik Općine Mala Subotica, koji je uz riječi dobrodošlice sudjelovao i kod podjele natjecateljskih odličja.

Na osnovi nedjeljnih rezultata u spomenutim disciplinama, boje međimurskih lovaca će braniti lovci, a njihova imena donosimo i redom po broju osvojenih bodova: Ivica Varga iz LD Zec Vratišinec, Josip Šoštarić iz LD Mursko Središće, Danijel Rukljač iz LD Srnjak Macinec, Dean Horvat iz LD Fazan Dekanovec/Podturen, Zoran Glavina iz LD Jastreb Domašinec i Dalibor Tekeli iz LD Zec M. Središće.

Natjecanje je imalo i ekipni karakter gdje su peharima i medaljima po plasmanu nagrađeni LD Zec Vratišinec, LD Mursko Središće I i LD Fazan Dekanovec/Podturen. Ekipi iz Vratišinca pripao je prijelazni pehar koji su ga u Palovec iz Murskog Središća donijeli članovi LD Mursko Središće.

Spominjući uzornu organizaciju ističemo kako je sve “konce” u rukama držao Mladen Lacković, tajnik LS Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije