'Svetomartinska Mura'

FOTO Svečano otvorena eko-turistička staza u Svetom Martinu na Muri

Podsjetimo, danas u 17 sati će se po prvi put održati najsjevernija utrka. Svi koji se žele utrkivati ili uživati u prekrasnom krajoliku mogu se prijaviti od 16 sati u Sv. Martinu na Muri.

Danas je za općinu Sv. Martin na Muri veliki dan. Svečano je otvorena staza  ‘Svetomartinska Mura’ koju su rezanjem vrpce otvorili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat zajedno s načelnikom Draženom Crnčecom, županom Međimurske županije Matijom Posavcem, ravnateljem Javne ustanove za zaštitu prirode – Međimurska priroda Sinišom Golubom te polaznicima dječjeg vrtića Ribica i Smješko iz tamošnje općine.

Projekt eko-turističke poučne pješačko-biciklističke staze ‘Svetomartinska Mura’ implementira na jednom mjestu prirodne, kulturne i društvene vrijednosti područja uz rijeku Muru i gornje Međimurje, posebice Općinu Sveti Martin na Muri, kako u smislu edukacije kroz objektivnu i vidljivu stvarnost prolazeći kroz, i uz, stari i novi tok rijeke Mure gdje posjetitelj sve te vrijednosti može vidjeti u jednoj zaokruženoj cjelini od gotovo 5 kilometara popraćenih edukativnim tablama te prirodnim sadržajima koje ovo jedinstveno područje nudi, tako i u smislu rekreacije i mogli bi reći ‘odmora za dušu i tijelo’ što je u ova izazovna vremena od posebne važnosti.

–  Ovim projektom, uz naš cilj da lokalna zajednica ima koristi od ovog ulaganja, objedinjuju se dosadašnji turistički i prirodni sadržaji na području uz rijeku Muru te time dajemo i dodatnu vrijednost razvoju turizma jer se ovom stazom poboljšava također i javna turistička infrastruktura. Ovim putem treba naglasiti da je projekt sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta ‘Med dvemi vodami’ gdje je Općina Sveti Martin na Muri bila jedan od partnera. Ukupna vrijednost uređenja i opremanja ‘Svetomartinske Mure’ iznosi 1.704.102,50 kn, od čega je udio sufinanciranja Općine 15 posto, dok su 85 posto sredstva fonda – govori nam svetomartinski načelnik, Dražen Crnčec te nastavlja: 

– Ovom uređenom stazom dobila se mogućnost organizacije, po prvi puta, najsjevernije utrke Hrvatske čiji je suorganizator, uz Općinu, i Atletski klub Međimurje. Po mnogočemu ovo je jedinstvena utrka jer prolazi kroz prirodne pejzaže koji će, nadamo se, biti uz natjecateljski duh utrke jedna dodana vrijednost svima koji će se odvažiti i odazvati. Želja nam je, svakako, da ova utrka postane jedan od novih sportskih, pa i turističkih događanja u Općini.

Podsjetimo, danas u 17 sati će se po prvi put održati najsjevernija utrka. Svi koji se žele utrkivati ili uživati u prekrasnom krajoliku mogu se prijaviti od 16 sati u Sv. Martinu na Muri. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije