Vijesti / Društvo
Društvo
MED DVEMI VODAMI Centar za posjetitelje Križovec daje odgovore na mnoga pitanja
Denis Perčić

POSJETITE IH

MED DVEMI VODAMI Centar za posjetitelje Križovec daje odgovore na mnoga pitanja

Što je mrtvica, ima li i Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste?

- Što je mrtvica, ima li i Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste? Makar imate i teža pitanja, zanimljive i argumentirane odgovore na sve imaju u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami.

Muzeološki dragulj Centar za posjetitelje Med dvemi vodami prožet je ljubavlju prema međimurskoj prirodnoj baštini i potrebom očuvanja zavičajne prirode. Ta se ljubav snažno osjeća i jasno vidi svake sekunde i na svakom milimetru prostora i svih postava na adresi Trg međimurske prirode 1 u malom međimurskom naselju Križovec.

Rezultat visokih znanja, vrhunskih idejnih rješenja i preciznih profesionalnih izvedbi u najmanju ruku će vas iznenaditi, sigurno impresionirati i nagnati da sve svoje drage čim prije nagovorite na posjetu. U prizemlju Centra dvije su moderno opremljene galerije sa stalnim interpretacijskim postavom i suvenirnicom te ulaznim info pultom. U okolišu Centra nalazi se interpretacijska brvnara Moj hrast Adam te suvremeno tematsko dječje igralište nazvano Rječica. Fotografije Denisa Perčića pogledajte klikom ovdje.

NAĐITE IH NA:
Trg međimurske prirode 1, Križovec, Međimurje
040 866-297 ili 095 928-41-45
medjimurska.priroda@gmail.com
www.medjimurska-priroda.info
www.med-dvemi-vodami.info

Najnovije

Reci što misliš!