SUSRELI SMO IH

LJUDI IZA KULISA Rudarski zbor Mursko Središće: Sretan vam deseti rođendan!

Gordo i ponosno, kao što su to nekada u rudarska okna ulazili njihovi preci, na svim gradskim i svečanostima obol daje Rudarski zbor Murskog Središća

I u petak, 19. lipnja dva njihova člana, Rajko Bogdan i Josip Rob, u specifičnim su rudarskim odorama i sa svojom zastavom u prigradskom naselju Križovec dočekivali goste i uzvanike svečanosti otvaranja Centra ‘Med dvemi vodami’.

Svojom pojavom svečanost su digli na višu razinu i ostvarili svoju primarnu zadaću, a to je promoviranje i promicanje važnosti rudarstva za razvoj područja grada Mursko Središće i okolice. Cilj njihova formiranja bio je u činjenici da potiču svijest građana o povijesti i važnosti rudarstva za razvoj sjeverozapadne Hrvatske, sudjelovanje i osmišljavanje različitih aktivnosti sa svrhom turističkog prepoznavanja M. Središća kao grada rudarstva.

Svakom od gostiju, koji su bacili krajičak oka na njih, dali su do znanja u koju su sredinu došli na prag. Sigurno nitko od njih nije ni slutio da su oni nekoliko dana prije, točnije 15. lipnja, dočekali svoj deseti rođendan.

Nije to znao niti autor priloga koji se s njima fotografirao pa činim to sada, kako bih im poručio da djeluju još mnogo desetljeća, ne prekidajući niz sjećanja na rudare i rudarenje u ovom kraju. Da ostanu desetljećima kao ukras svečanostima na ovome području.

“Sretno!” je pozdrav koji se ovdje nekada svakodnevno koristio pri ulasku u rudarska okna, a mi ćemo ga danas upotrijebiti kako bi im poželjeli “Sretno!” za sva nadolazeća desetljeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije