Književna večer posvećena Kalmanu Mesariću

Dramatik, novelist, pjesnik, redatelj, kritičar, romanopisac pa i dvostruki dobitnik Demetrove nagrade u povijesti hrvatskog kazališta poznat kao tvorac hrvatskog pučkog teatra Kalman Mesarić rođen je u Prelogu 17. rujna 1900. godine, a umro je u Zagrebu 30. siječnja 1983. godine.

Grad Prelog, Ogranak Matice Hrvatske Čakovec, Dom kulture Grada Preloga i Župa sv. Jakoba Prelog organizatori su književne večeri posvećene imenovanom piscu povodom 30. obljetnice njegove smrti, javlja Prelog.hr.

Književna večer održat će se u Pastoralnom centru Blaženog Alojzija Stepinca 30. siječnja 2013. godine sa početkom u 19 sati. Sam program započinje u 18 sati svetom misom u crkvi Sv. Jakoba u Prelogu. Nakon mise slijedi polaganje vijenca na spomen-ploču priločkim velikanima, a u 19 sati u Pastoralnom centru Blaženog Alojzija Stepinca započinje književna večer.

O Kalmanu Mesariću govorit će prof. dr. Stjepan Hranjec, predsjednik ogranka Matice Hrvatske Čakovec, a u samom programu nastupaju članovi KU “Seljačka sloga” Prelog i članovi Priločke amaterske scene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije