Vijesti / Društvo
Društvo
OTIŠAO JE IZNENADA I PRERANO Prestalo je kucati veliko ljudsko i sportsko srce Roberta Jambora

IN MEMORIAM

OTIŠAO JE IZNENADA I PRERANO Prestalo je kucati veliko ljudsko i sportsko srce Roberta Jambora

Njegov iznenadni i prerani odlazak ogroman je gubitak za obitelj, kao i sve one koji su ga poznavali kao velikog pozitivca, optimista i čovjeka koji je osmijehom rješavao svaki problem

Danas je, u 48. godini života, prestalo kucati veliko ljudsko i sportsko srce Roberta Jambora. Ova je tragična vijest potresla cjelokupnu međimursku sportsku obitelj koja ga pamti kao vrsnog košarkaša, aktivnog i u vrijeme kada je čakovečka košarka imala prvoligaša. Jamborovog doprinosa danas se biranim riječima prisjetio tadašnji predsjednik kluba Velimir Pleša, generalni konzul hrvatskog veleposlanstva u Subotici.

-Danas (kako to obično je, kad netko umre) postajem i svjestan i siguran da je upravo Robi bio onaj dobri duh kluba, spreman uvijek za sve i za svakoga učiniti sve. Svojom dobrotom i svojim optimizmom.

Dobro dečko odrastao je i ostao dobar čovjek. Širok, skroman… to je danas jedna osobina koja nije popularna. Nikad se nije gurao, bio je sa strane, veliki dobri čovjek, koga su ljudi obožavali. Bio je i ostao čovjek koji je stvarao život, radost i energiju. Nevjerojatno kako ni u najtežim trenucima, on nije gubio dar duhovitog čovjeka. Robijev osmijeh trebalo je prepisivati kao antidepresiv, njegovu ljubav prema sportu i životu kao terapiju, zapisao je, između ostalog, u objavi na svom FB profilu Pleša.

Ljubav prema sportu naslijedio je i Robijev sin Karlo, nekadašnji stolnotenisač, a danas trener STK Zasadbreg. Jambor je bio strastveni ljubitelj raznih sportova i vatreni navijač Liverpoola, pa kad se na Anfieldu ove godine bude orila „You'll never walk alone“ na proslavi titule ti će nas stihovi podsjetiti na njega.

Najveći dio svog radnog vijeka Robert Jambor je proveo u čakovečkoj Elektri, ali je, kao čovjek neiscrpne energije, stizao u svemu biti desna ruka supruzi Karmen u Plesnom studiju Vivona. Njegov iznenadni i prerani odlazak ogroman je gubitak za obitelj koja mu je uvijek bila na prvom mjestu, kao i sve one koji su ga poznavali kao velikog pozitivca, optimista i čovjeka koji je osmijehom rješavao svaki problem.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!