Vijesti / Društvo
Društvo
SVE SU ŠKOLE SPREMNE Danas se u međimurske škole vraća 4600 učenica i učenika!
Davor Puklavec/PIXSELL

ŽIVOT SE POLAKO NORMALIZIRA

SVE SU ŠKOLE SPREMNE Danas se u međimurske škole vraća 4600 učenica i učenika!

Roditelji svakog dana moraju djeci mjeriti temperaturu te zapisivati u bilježnicu

HZJZ je donio nove preporuke za škole. Ministarstvo obrazovanja objavilo je kako se od danas škole otvaraju za sve učenike od 1. do 4. razreda. No nedolazak će se opravdavati čak i ako roditelj samo napiše da se dijete boji poslati u školu. Roditelji svakog dana moraju djeci mjeriti temperaturu te zapisivati u bilježnicu. Dijete u školu i iz škole treba pratiti uvijek jedan roditelj, pred školom se trebaju držati razmaka od 1,5 metar, a i iz škole će djeca odlaziti po točno određenom rasporedu. Ako dijete ili bilo tko od ukućana razvije respiratorne probleme, temperaturu isl., ili je dijete u samoizolaciji ili pozitivno na COVID-19, ne smije dolaziti u školu.

Od ponedjeljak se u međimurske škole vraća 4600 učenica i učenika!

Uz popuštanja čitavog niza mjera, od ovog ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine i u Međimurskoj županiji omogućen je povratak sve djece u  vrtiće, a u škole učenika razredne nastave, rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi, a prema poštivanju Uputa HZJZ-a, koji se prema sadašnjim epidemiološkim uvjetima smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad  od kuće odnosno ostanak kod kuće. Pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak istaknula je da su sve škole spremne za dolazak učenika.

- U školama kojima je osnivač Međimurska županija, u svim razredima osigurani su propisani epidemiološki uvjeti tako da se nastava održava u istom obliku kao što se održavala i prije ove stanke. Organizirali smo linijski prijevoz te smo ga prilagodili novom školskom rasporedu, a prijevoz će i dalje biti plaćen od strane Županije. Bitno je spomenuti da su započeli upisi u 1. razrede osnovnih i srednjih škola koji se obavljaju na potpuno identičan način kao i proteklih godina.

Što se tiče ostalih učenika i studenata – učenicima osnovne škole od 5-8 razreda – nastavna godina završava kroz nastavu na daljinu, učenici se NE vraćaju u školu. Učenici srednjih škola – nastavna godina završava kroz nastavu na daljinu, a u školi se provode praktična nastava i slični oblici rada. Srednja škola, učenici završnih razreda– nastava na daljinu će se provoditi do kraja nastavne godine, a u školi se mogu održavati završni ispiti, razlikovni ispiti i sl. Visoko obrazovanje– nastava se provodi na daljinu, na visokim učilištima mogu se održati praktične, umjetničke i kliničke vježbe.

Voditelj prometnog ureda M GRUPE Davor Tkalec istaknuo je da će obavijesti o voznom redu biti objavljene na službenim stranicama www.m-grupa.com ili moli da se nazove na telefon 040/310 – 222. „Svi autobusi su spremni za prometovanje te je za svako vozilo osigurano sredstvo za dezinfekciju ruku i prostora te ostala oprema, (maske, rukavice – za vozače)  koja je preporučena od HZJZ-a za rad u djelatnosti prijevoza putnika autobusima tijekom epidemije korona virusa.  Istovremeno od ponedjeljka 25.5.2020. počinjemo sa prometovanjem JLP-a sa nešto reduciranim voznim redom uslijed epidemije koronavirusa.“

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!