Vijesti / Društvo
Društvo
MINISTARSTVO 'Roditelji koji ne pošalju djecu u školu moraju objasniti razloge'
Emica Elvedji/PIXSELL

OD PONEDJELJKA

MINISTARSTVO 'Roditelji koji ne pošalju djecu u školu moraju objasniti razloge'

Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo prvi je put javno obznanio da je povratak učenika razredne nastave u škole od ponedjeljka siguran, štoviše naglasili su da je jednako siguran kao ostanak djece kućama, stoga je Ministarstvo obrazovanja svim školama izdalo naputak da obavijeste i roditelje i učenike od 1. Do IV. razreda osnovne škole da u škole s novim tjednom trebaju ići.

“Moraju” su u ministarstvu obrazovanja, zamijenili za “trebaju”, budući da su prije dva tjedna roditeljima upravo oni točnije ministrica Blaženka Divjak ponudili da sami odluče žele li djecu poslati u školske klupe - no tada nitko od odgovornih nije jasno kazao kolika je ugroza za učenike.

Oni roditelji koji odluče da ni od ponedjeljka njihova djeca neće ići u školu moraju školi - nastavniku i ravnatelju pismenim putem objasniti razloge takve odluke, a razlozi mogu biti objektivni i subjektivni.

Tako među objektivne razloge nedolaska u školu spadaju: bolest učenika, izmještenost zbog potresa, razlog je i da osnivač škole ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište (primjer Brač) itd, dok u subjektivne razloge spadaju isprike roditelja da u kućanstvu imaju teško bolesne, ili da se sami boje poslati dijete u školu iako u redovitoj situaciji, kažu u ministarstvu, to ne bi bila opravdana isprika.

- Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi uz pomoć Škole na trećem, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel - kazali su u Ministarstvu obrazovanja.

Naime emitiranje na televiziji prestat će u trenutku kada se za pojedine razrede završe sva planirana gradiva, a svakako desetak dana prije kraja nastave koji su uvijek rezervirani za ispite, provjere znanja i ponavljanja.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!