Vijesti / Društvo
Društvo
MEĐIMURCI OPET POMOGLI Pokrenuta lavina donacija umirovljeniku (83) koji živi u teškim uvjetima
udruga Ovršni ustanak Međimurje

LIJEPE VIJESTI

MEĐIMURCI OPET POMOGLI Pokrenuta lavina donacija umirovljeniku (83) koji živi u teškim uvjetima

Umirovljenik Ivan Pal iz Novog Sela Rok živi u kući koja se raspada, u uvjetima opasnim po život. Ima mirovinu od 1.500 kuna, a bez struje je već sedam godina. Apelu za pomoć odazvali su se mnogi... Bravo!

Danas nam je Udruga Ovršni ustanak Međimurje poslala priopćenje s dobrim vijestima koje prenosimo u cijelosti:

Nedugo smo objavili kako je našu udrugu zamolio za pomoć 83-godišnji umirovljenik iz Novog sela Rok Ivan Pal koji živi sedam godina bez struje u nehumanim uvjetima.
Našem apelu za pomoć odmah se odazvao Crveni križ Čakovec. Ovome apelu odazvali su se i dečki iz Krištanovca koji su se prihvatili posla te donirali dio materijala za obnovu kako bi Ivan živio u humanim uvjetima.

U taj projekt uključile su se i mnoge trgovine građevinskim materijalom, da napomenemo i gospođu koja je darivala kutnu garnituru. Dogovorili smo sastanak u Gradu Čakovcu kojem su prisustvovali pročelnik David Vugrinec, Lana Remar viša savjetnica za socijalnu skrb grada Čakovca, predsjednik MO Novo selo Rok Miroslav Novak, potpredsjednik udruge Ovršni Radovan Preložnjak, Gordana KelemenJelica Baksa, članice udruge Ovršni.

Grad je isplatio jednokratnu pomoć od 2500 kuna, za te novce kupljena su PVC ulazna vrata i dva PVC prozora. Moramo pohvaliti Lanu Remar koja je brzo intervenirala na Centru za socijalnu skrb u Čakovcu. Izlaskom na teren sa socijalnom radnicom gospodin Ivan Pal ipak je izrazio želju da mu nađu adekvatni smještaj i potpisao zapisnik socijalne radnice.

Sada je počelo prikupljanje zdravstvenih papira kako bi se moglo staviti ga u socijalni program, gdje će se uključiti i kćerka Ivana Pala i za par mjeseca naći mu adekvatni smještaj dostojan života 83-godišnjeg umirovljenika s malom mirovinom.

Udruga će i dalje pratiti rad službi do samog smještaja umirovljenika. Hvala svim dobrim ljudima koji su priskočili u pomoć jer ne živimo u 19 stoljeću, već se okrenimo budućnosti gdje svaki građanin mora dostojanstveno živjeti. Samo napretkom možemo to ostvariti - poručili su.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!