IZNENADILA I ODUŠEVILA

MALA KUHARICA Dok ne prati nastavu online, Laura roditeljima skuha odličan ručak!

Laura Hajdarović je učenica 4. razreda OŠ Prelog. Trenutno uči od kuće, prati nastavu preko TV ekrana. Uvidjela je da su joj roditelji prezaposleni, a dostava hrane joj je već dojadila...

Ovih dana je na opće iznenađenje mame Snježane i tate Miljenka rekla kako će im  spremiti ručak jer vidi kako se gube od silne posla. Uslijedio je upitni roditeljski pogled kada im je za meni ponudila pileće medaljone i školjkice s mozzarellom i desert koji u trenutku ponude još nije znala.

Nije niti čekala odgovor. Otišla je u dućan i svojim je novcima kupila sve što joj trebalo za pripremu ručka. I kada je s oduševljenjem krenula na posao, sjetila se kako je zaboravila kupiti lisnato tijesto.

– Ali, nema veze, mogu i ovako. Dođe me pitati kaj to znači da treba mast, velim joj nek stavi maslac. Pita, a kako da znam koliko je 18 dkg? Objasnim kako da izvaže. Dođe pitati kako da izmjeri 1dcl. – ispričala nam je njezina mama i nastavlja:

– Miljenko i ja se pogledavamo s upitnikom kako će to sad ispasti s obzirom na to da nam je zabranila ulazak u kuhinju. Zaključimo da ima još nešto hrane od jučer, a i dostava radi. I onda odem ipak “škicnuti” i ostanem oduševljena – kaže mama.

Ponosno je je dodala kako je u konačnici  i okus bio super, no nedostajalo je malo soli.
– Mislim….zamijesila je tijesto, oblikovala, sama stavila peći. Velika je cura i teoretski nije neko čudo da sama može to obaviti, ali super je jer joj nisam pokazivala kako se to radi – ponosno će mama, dodavši: – Živio YouTube !

I nije nešto ni nereda ostavila, a to je mami bilo itekako važno.
Inače, Laurina mama je liječnica Snježana Permozer Hajdarović obiteljske medicine i radi u zdravstvenoj ambulanti u Kotoribi, a momentalno je u dežurstvu i pripravnosti u Covid ambulanti u Čakovcu. Tata Miljenko je profesor u Srednjoj školi Čakovec koji predano radi ne bi li svojim učenicima posredstvom video nastave prenio što više povijesnih činjenica. Naime, on je magistar povijesti i magistar edukacije sociologije.
Koliko su nam rekli, ručak im je prijao, no nisu nam otkrili desert.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije