uništili igrala

NE MARE ZA NAJMLAĐE Vandali oštetili dječje igralište u romskom naselju u Orehovici

- Ovakav odnos članova romske zajednice prema vlastitoj imovini nameće pitanje ima li smisla ponovno ulagati društveni novac i sanirati nastalu štetu kad bi se nešto slično moglo lako ponoviti - poručuju iz Općine Orehovica

U listopadu 2018. godine u romskom naselju u Orehovici postavljena su nova dječja igrala u sklopu postojećeg  igrališta.

Postavljena je nova ljuljačka s drvenom konstrukcijom, tobogan, klackalica, pješčanik s drvenim kliznim vratima, kućica izgrađena od masovnog drveta s dvije klupice, vrtuljak te ploča za crtanje, ukupne vrijednosti oko 100.000,00 kuna, a sve kako bi djeca mogla uživati u blizini svoga doma. Nažalost danas je slika posve drugačija.

– Neka igrala su toliko oštećena da nisu sigurna za upotrebu. Na asfaltiranom igralištu srušen je gol. Ovakav odnos članova romske zajednice prema vlastitoj imovini nameće pitanje ima li smisla ponovno ulagati društveni novac i sanirati nastalu štetu kad bi se nešto slično moglo lako ponoviti – poručuju iz Općine Orehovica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije