ZA UREĐENJE NEKRETNINA

OPĆINA KOTORIBA Sedam mladih obitelji dobilo po dvadeset tisuća kuna

Trend skrbi o mladim obiteljima i obnovi starih nekretnina u Općini Kotoriba se nastavlja

U utorak, 5. svibnja je u kotoripskoj općinskoj vijećnici održano potpisivanje ugovora o dodjeli poticaja za uređenje nekrenina koje su kupljene 2019. godine. Potpisivanje je održano uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja.

– Kotoriba iz godine u godinu mijenja tradicionalnu prepoznatljivost na način što se gospodarski razvija, a zahvaljujući interesu poduzetnika koji u ovoj sredini vide svoju poslovno bolje sutra. Stare kotoripske kuće iz godine u godinu nestaju ili dobivaju novi izgled – rekao je općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec pred potpisnicima Ugovora o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina kupljenih tijekom lanjske godine na općinskome području.

Izrazio je ponos što njihov model uređenja starih nekretnina preslikavaju mnoge lokalne sredine i što su oni u tome prije nešto više od desetak godina u tome postali pioniri.

– Takvim poticajima ne samo da mjesto dobiva drugačiji sjaj već je to zov mladima da ostanu ovdje da nekretnine na kojima je nekada bujao život revitaliziraju. Tim trendom ćemo i dalje nastaviti – poručio je Grgec. Dodao je kako je u općinskom proračunu za te namjene bilo osigurano 200.000 kuna. Interes za dobivanje poticaja je pokazalo osam obitelji od kojih jedna nije udovoljila kriterijima, odnosno uvjetima natječaja pa je tako njih sedmero dobilo po 20.000 kuna.

To su Monika Mihalic za nekretninu u Ulici bana Josipa Jelačića, Julija Nestić za nekretninu u Dugoj ulici, Roberto Špiranac za nekretninu u Ulici Alojzija Stepinca, Toni Miklobušec za nekretninu u Ulici Nikole Zrinskog. Za nekretninu u Ulici Ruđera Boškovića 20.000 kuna je dobila Terezija Rusak, a Iva Tilošanec za nekretninu u Murskoj ulici, dok je Bojan Miljančić to ostvario za nekretninu u Ulici Nikole Tesle.

Potpisivanju je nazočio i Roberto Ujlaki, zamjenik općinskog načelnika Kotoribe, a neki dobitnici su iz opravdanih razloga izostali s toga čina.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije