Novi poduzetnički i novinarski treninzi u ACT-u Čakovec

Udruga Autonomni centar – ACT iz Čakovca je objavila poziv za prijave na treninge “Mladi i poduzetništvo”, “Vidljivost javnog događanja” i “Kratki kurs novinarstva” u sklopu svojeg stalnog programa act.klub. Trening “Mladi i poduzetništvo” se sastoji od 9 povezanih radionica.

Cilj ciklusa radionica “Mladi i poduzetništvo” je razviti poduzetničke vještine mladih kroz interaktivno i iskustveno učenje (learning by doing). Nakon 9 radionica, sudionici će dobiti besplatno mentorstvo u trajanju od 3 mjeseca. Radionice će se bazirati na temama osnova poduzetništva, društvenog poduzetništva, poslovnih pothvata, studija isplativosti te poslovnog planiranja.

Follow-up aktivnosti uključuju pomoć u prikupljanju sredstava i mentoring u start-up fazi. Voditelj radionice je Teodor Petričević. Prijavite svoje sudjelovanje do 1. veljače 2013. na email: edukacija@actnow.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, opis Vaše poduzetničke ideje na jednoj A4 stranici i životopis.

Odnosi s javnošću (PR) jedno su od temeljnih segmenata u pripremi i provedbi svakog od projekata i programskih sadržaja. Kroz radionicu će se sudionici pozabaviti promocijom i odnosima s javnošću: kako se događaj/projekt/program komunicira s javnošću, kako sastaviti press materijale, kako osmisliti i koncipirati promotivne materijale, koncipiranje web stranice projekta/programa/događanja i uređivanje sadržaja, upotreba društvenih mreža kao alata komunikacije s publikom i pomoćna sredstva za komunikaciju s publikom.

Kroz trening “Kratki kurs novinarstva” polaznici će naučiti na koji način se strukturira novinarski tekst, koje informacije nužno mora sadržavati, kojim se redom strukturira sadržaj, koje su osnovne norme i etičke vrijednosti novinarstva (pisanje vijesti/izvještaja/intervjua, obrada fotografija/važnost klasične fotografije u elektroničkim publikacijama).

Voditeljice PR i novinarskog treninga su Janja Sesar i Antonija Letinić iz Udruge Kurziv iz Zagreba. Treninzi nisu povezani i možete prijaviti oba ili samo jedan trening. Prijavu sa osobnim podacima i par rečenica motivacije (kako planirate koristiti stečeno znanje) za trening(e) pošaljite do 1. veljače 2013. na email: edukacija@actnow.hr. Treninzi su za sudionike besplatni.

Održavanje treninga je potpomognuto od Ministarstva socijalne politike i mladih. Sva 3 treninga su namijenjena za 10 sudionika, a polaznici će biti odabrani nakon roka dospijeća prijava, temeljem zatraženih podataka za prijavu za pojedine treninge. Cjelokupni program act.kluba dostupan je na web stranici udruge Autonomni centar – ACT.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije