HRABRI DVOJAC

VIDEO Razgovarali smo s braćom Kalinić: ‘Mi smo spriječili pljačku bakine imovine u Kotoribi’

Razgovarali smo s Andreasom i Josipom Kalinićem iz Kotoribe koji su usred noći spriječili pljačku u trgovini. Svaka čast na hrabrosti!

U policijskom izvješću PU međimurske od 22. travnja stajalo je kako su savjesni građani spriječili noćnu pljačku u trgovini Lug u Murskoj ulici u Kotoribi.

Savjesna su bila braća Andreas i Josip Kalinić iz Kotoribe, unuci vlasnice trgovine. Spašavali su praktički – svoje.

Naša ekipa krenula je tragom ove vijesti koja za Kotoribu nije neka novina jer se pljačke i provale ovdje događaju, pa bi čak mogli reći,  iz mjeseca u mjesec.  Policija revno pronalazi počinitelje.

Ovoga puta ih je nije trebala tražiti jer su im ih u ruke predali braća  Andreas i Josip Kalinić. Andreasu je 20 godina i po struci je rukovatelj samohodnih građevinskih strojeva. Josip je godinu dana mlađi i on je vozač- automehaničar.

Ponosni su što su prije svega pomogli policiji, što su sačuvali da roba njihove bake Ljiljane Plačko iz Kotoribe ne padne u ruke maloljetnih lopova, Ona, odnosno njezine prodavaonice, su u 30 godina samostalnog poslovanja nebrojeno puta bile metom drznika. Rekla je u svezi toga kako bi “čovek o tome mogel knjigu napisati”. Vraćajući se na potonji događaj izražava ponos na svoje, kćerku Josipu i unuke. 

Rekla nam je kako je razočarana činjenicom da su drznici bili ti koje je ona kao djecu ‘hranila’.

Ljiljanu mještani inače znaju kao mjesnu dobrotvorku, pokretačicu nekoliko humanitarnih akcija i već je naviknuta kako se u njezinoj sredini “dobro zlom vraća.”

Koliko su lopovi bili drski govori podatak da je prodavaonica smještena u stambenoj zgradi, a lokot su obijali svega dva metra iznad prvog stana. Stanari su ih čuli i svi su pravovremeno i pravovaljano reagirali te dokazali kako im je stalo i do imovine drugih jer nikada se ovdje ne zna hoće li sutra biti dirnuti dio nečijeg vlasništva?

Video priče hrabre braće rekla nam je sve. Braći nije jasno odakle lopovima hrabrost i odlučnost da prozivaju one koji brane svoje.

Kotoripčani su nanovo zgranuti ovim činom. Većina ih zna tko su počinitelji, a boli ih to što će njihova imena ostati znana samo u užem krugu ljudi.
Dečki su se ‘upisali’ u listu onih koji čekaju u redu da dođu pred pravosudne organe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije