Prošle godine u Međimurju više je ljudi umrlo nego se rodilo

Ured državne uprave u Međimurskoj županiji objavio je podatke prikupljene od osam matičnih ureda sa područja Međimurske županije (Čakovec, Dekanovec, Kotoriba, Mala Subotica, Mursko Središće, Nedelišće, Prelog i Štrigova), o prirodnom kretanju stanovništa za proteklu 2012. godinu.

Međutim, to nisu konačni podaci, konačne podatke o prirodnom kretanju stanovništva dati će Državni zavod za statistiku krajem 7 mjeseca temeljem statističkih izvještaja o rođenju, sklapanju braka i smrti.


Rođeni i umrli

U 2012. godini, rođeno je 1139 djece, što uključuje i djecu naših državljana koji žive i rade u inozemstvu a imaju prebivalište na području Međimurske županije. Međutim, to nije egzaktan pokazatelj broja rođenih jer on ne obuhvaća broj djece koja su rođena izvan Međimurske županije, primjerice u Zagrebu ili Varaždinu.

Na području Međimurske županije u 2012. godini umrle su 1159 osobe, a što uključuje i naše državljane koji imaju prebivalište na području Međimurske županije, a umrli su u inozemstvu. To također nije točan pokazatelj broja umrlih jer tu nisu uključene osobe sa prebivalištem u Međimurskoj županiji, a koje su umrle u Republici Hrvatskoj.

Sklopljeni brakovi

U 2012. godini sklopljeno je 503 brakova građanskih ili vjerskih brakova sa učincima građanskog braka na području Međimurske županije.

Prirodni prirast

Prirodni prirast za 2012. godinu iznosi -20, što znači da se radi o negativnom prirodnom prirastu jer je umrlo 20 osoba više nego što je rođeno živorođene djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije