Školsko natjecanje iz matematike

Sutra (četvrtak) od 10:00 sati u školama diljem Međimurja održat će se školsko natjecanje iz matematike. Na žalost ove godine službeno bez učenika četvrtog razreda što je zbunilo mnoge u matematičkim krugovima. Upravo su ovi najmlađi učenici bili najmotiviraniji i najbrojniji na ovakvim natjecanjima, a sada im je to službeno ukinuto.

Dosta je čudna situacija jer su na škole stigli zadaci za učenike 4. razreda, ali škole nisu dužne provesti natjecanja jer za ove učenike nije predviđen županijski rang natjecanja. Učenici na matematičkom natjecanju dobivaju jedan bijeli A4 papir sa zadacima te tri ili četiri prazna bijela papira. I to je to. Cijena koštanja nekoliko lipa i malo dobre volje. Štednja u ovom slučaju nema nikakvog smisla, a djeluje maksimalno demotivirajuće i na djecu i na učitelje koji su ih pripremali za natjecanje. A oni koji i provedu školsko natjecanje, kako im objasniti da svi ostali u školi mogu na županijsko, a oni ne?

Ostalim učenicima promijenjen je način bodovanja. Nekada su učenici imali pet zadaka koji su nosili po deset bodova. Prije nekoliko godina krenulo se formulom s pet zadataka po četiri boda i tri po deset bodova. Ove godine će biti treća varijanta: pet zadataka po šest bodova i dva po deset. Ostaje se i dalje na pedeset bodova.

Nakon ispravljanja zadataka školska povjerenstva poslat će tablice svojih školskih natjecanja i radove predloženih učenika u Mursko Središće gdje će se u ponedjeljak sastati županijsko povjerenstvo i odrediti učenike za županijsko natjecanje koje će se održati u toj školi u petak 15. veljače.

Svim učenicima koji sudjeluju na matematičkom školskom natjecanju želimo puno uspjeha!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije