Revija nagrađivanih dokumentaraca u čakovečkom CZK-u

Od 24. do 27. siječnja od 20 sati u čakovečkom Centru za kulturu očekuje vas filmski program – Revija nagrađenih dokumentarnih filmova. Tako 24. siječnja možete pogledati dokumentarac Posljednja ambulantna kola, 25. siječnja na rasporedu je Dobar život, idućeg dana igra film Blokada, a posljednjeg dana 27. siječnja na programu su dva dokumentarca Pismo ocu i Poslije rata.


Lutkarska predstava Pinkleca

U sklopu Kazališne tribine za djecu i mlade Cukorek 27. siječnja u 16 sati gostuje  Kazališna družina Pinklec Čakovec sa lutkarskom predstavom za djecu (stolni teatar) – Ptičica.  Koncept, dramatizaciju i režiju potpisuje Romano Bogdan, a animatori lutaka su Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Davor Dokleja, Karolina Horvat i Romano Bogdan.

Ova jednostavna priča o starcu i dječaku izgledala bi potpuno banalno da je  prepričana riječima. Pinkleci je pričaju lutkama, bojama, glazbom i zvukovima, u maniri svoje kazališne estetike. I tu prestaje obična priča, a počinje začudni svijet lutkarskog kazališta.

Svijet u kojem se gradi lirski odnos među likovima: ljudima i životinjama, priča o nekada i sada, zagađenom i čistom, dobrom i lošem. Priča bez riječi čije naoko nespojive dijelove spaja ljudska toplina koja se osjeća i potpuno je razumljiva u kazališnom/lutkarskom  pripovijedanju do samog završetka.

Za Kazališnu tribinu za djecu i mlade “Cukorek” i Dječju filmsku tribinu nedjeljom u 16 možete kupiti OBITELJSKU ULAZNICU za 60,00 kuna (4 osobe – roditelji i dvoje djece).  Svaku sljedeću ulaznicu pridodanu obiteljskoj možete kupiti po pojedinačnoj cijeni od 15.00 kuna.

Radno vrijeme Galerije  Scheier

Radno vrijeme za Galeriju Scheier vrijedi za programe u organizaciji i suorganizaciji Centra za kulturu Čakovec.  Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 10.00 – 12.00 i 17.00 – 19.00 sati, subota: 10.00 – 12.00 sati, nedjelja: zatvoreno.

Prikupljaju se stare fografije, ulaznice, posteri..

Pozivaju vas da se uključite u njihovu akciju skupljanja  dokumentacije o više od stoljeća dugoj filmsko-prikazivačkoj djelatnosti u gradu. Ukoliko imate stare fotografije, ulaznice, plakate, …. vezane uz ovu djelatnost, mole da ih posudite ili poklonite kako bi ih u studenom ove godine iskoristili za knjižicu i izložbu  o svim etapama razvoja kinematografije i značajnim filmskim događajima u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije