Područje Grada Preloga čistilo 6 ralica i 15 radnika

Obilne padaline zabijelile su i područje Grada Preloga, pa je Zimska služba imala pune ruke posla. Zimsko održavanje državnih, županijski i lokalnih cesta te održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Preloga provode na državnim cestama PZC Varaždin, na županijskim cestama tvrtka Pavlic-asfalt-beton iz Goričana, na nerazvrstanim cestama Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom, koji čisti i nogostupe, pješačko-biciklističke staze kao i sva javna parkirališta na području Grada.

Ukupna dužina prometnica pod ingerencijom Grada Preloga iznosi 42,19 kilometara, a staza u dužini od oko 10 kilometara, piše Prelog.hr. Nadzor i kontrolu Zimske službe obavlja Upravni odjel za gospodarstvo i financije Grada Preloga. Zbog intenzivnih padalina tokom prethodnih dana i noći, 13. i 14. siječnja, djelatnici Pre-koma u punom angažmanu provodili su čišćenje snijega i posipavanje soli po području cijelog grada.

S radovima se započelo u nedjelju u 12.30 sati angažiranjem šest ralica, a završeno je 15. siječnja u ranim jutarnjim satima. Tijekom tog vremena izvršeno je pet kompletnih prolaza strojevima po svim prometnicama i stazama i dvaput je obavljeno soljenje kompletnog područja grada za što je utrošeno pet tona čiste soli.

U čišćenju pješačkih staza angažirana su dva stroja te 10 do 15 radnika. Također, sve staze su posipane solju, izvijestio je pročelnik Upravnog odjela Željko Poredoš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije