Zimski spust Dravom za očuvanje rezervata Mura-Drava

Siječanj je i ove godine rezerviran za tradicionalni “Zimski spust 2013” po rijeci Dravi koji organizira Rafting klub Matis iz Varaždina u suradnji s Zaštitarsko ekološkom udrugom Senjar – ZEUS iz Donje Dubrave te hrvatskom podružnicom jedne od najvećih svjetskih ekoloških udruga – WWF iz Zagreba. 

Spustom se želi podsjetiti na važnost očuvanja rezervata biosfere Mura-Drava koji je, upravo zbog svojih prirodnih ljepota i bogatstava, uvršten na listu svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Svoj dolazak najavilo je više od stotinjak sudionika iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije, tako da se i ove godine na spustu očekuje velika regata svih vrsta plovila.

Kako još uvijek ima slobodnih mjesta u raftovima, zainteresirani za spust mogu se prijaviti članovim Kluba na broj 091 887 2821 ili na email: raftingklubmatis@gmail.com

Dvadeset kilometara dugačak spust održat će se 19. siječnja sa startom u Svibovcu Podravskom i završiti s ciljem kod Dravskih bazena, gdje je i zakazano okupljanje u 10 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije