Vijesti / Društvo
Društvo
APEL IZ POLICIJE 'Suzdržite se od paljenja tradicionalnih vuzmenki, policija ide u pojačanu kontrolu'
Studio Vipro

poruka međimurske policije

APEL IZ POLICIJE 'Suzdržite se od paljenja tradicionalnih vuzmenki, policija ide u pojačanu kontrolu'

Apel međimurske policije povodom paljenja tradicionalnih 'vuzmenki'

Bliži se najveći kršćanski blagdan, Uskrs. U Međimurskoj županiji dan prije Uskrsa (subota, 11. travnja 2020.) tradicionalno se pale tzv. „vumenke“.

- Upućujemo apel svim žiteljima Međimurja da se u ovim okolnostima ugroze koronavirusom suzdrže od paljenja tradicionalnih „vuzmenki“. Ovaj apel upućen je u skladu s mjerama iz Odluke o strogom ograničavanju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima - poručuju iz međimurske policije.

Spomenutom odlukom strogo se ograničava kretanje na ulicama, trgovima, parkovima i svim drugim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba kako bi se spriječilo širenje virusa COVID-19. Policijski službenici kontinuirano nadziru sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati. S obzirom na trenutnu situaciju, nacionalni i lokalni Stožeri civilne zaštite preporučuju da građani iz svojih domova izlaze samo u nužnim i neodgodivim situacijama.

- Ukoliko će građani ipak na svojim parcelama paliti „vuzmenke“ moraju pritom voditi računa prvenstveno o vlastitoj sigurnosti, te o sigurnosti svoje i tuđe imovine.
Svakako, pritom moraju dosljedno poštivati i epidemiološke upute o socijalnom distanciranju, te svakako izbjeći situacije da se prilikom paljenja „vuzmeniki“ organiziraju obiteljska druženja - apel je iz policije.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!