KORONAVIRUS

U JEKU EPIDEMIJE Dramska družina KUD-a ‘Mura’ poručuje: ‘Premijera predstave Kanal’ pričekat će neka bolja vremena’

- A kada dođe bolje sutra, kada pobijedimo prokleti virus i kad opet živi i zdravi izađemo na ulice, na trgove, u škole i na fakultete, ponosno i sa zadovoljstvom ćemo odigrati našu novu komediju 'Kanal'- poručuju.

Sredinom ožujka Dramska družina KUD-a ‘Mura’ Mursko Središće bila je u punom pogonu uvježbavanja nove komedije ‘Kanal’.

Njihov voditelj Bojan Bračko Bidjo će o tome reći:

– Spremali smo se za skoru premijeru u Hlapičini, na domaćoj sceni na kojoj vježbamo, spremali smo se za gostovanje više kazališnih družina u Žiškovcu, spremali smo se za predstojeći Festival kazališnih amatera Međimurja u Prelogu, otisnuti su plakati i promidžbeni materijal, kad eto zla u obliku koronavirusa! Zabranjena su okupljanja, vježbanja, probe, odigravanje predstava, zabranjeno je i sve ono što smo cijelog života smatrali jednostavnim i normalnim. Provode se izvanredne mjere za spas ljudskih života. Za sve nas ovo je nova situacija, nešto čudno, nešto zabrinjavajuće, nešto loše, ali i to će proći. Doma smo, u kućama smo, ne izlazimo, ne družimo se, ali ne možemo i ne smijemo reći da nam je teško biti doma, da je to problem i da je to psihoza jer u svijetu ima i puno gorih stvari od izolacije pred TV-om – kaže Bojan i dodaje:

– Sjetimo se samo ratnog užasa, srpske opsade i granatiranja Vukovara, kada su ljudi mjesecima bili u podrumima bez dovoljno jela, bez vode, bez lijekova, bez struje, bez ičega, samo sa svojim najmilijima i samo sa nadom u bolje sutra. A kada dođe bolje sutra, kada pobijedimo prokleti virus i kad opet živi i zdravi izađemo na ulice, na trgove, u škole i na fakultete, na posao, na sportska igrališta, u kazališta onda ćemo ponosno i sa zadovoljstvom odigrati našu novu komediju ‘Kanal’. I u Hlapičini i u Murskom Središću i u Peklenici i u Štrukovcu i u Križovcu i u Lendavi i u Žiškovcu i u Prelogu. I svi ćemo opet biti dobro – rekao je za kraj.

– Drage žene, dragi muževi, draga djeco, draga naša publiko i želi vam sve dobro i da se što prije vidimo na sceni i pred scenom – poručuje vam Dramska družina  KUD-a ‘Mura’ Mursko Središće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije